Home arrow WereldInBed arrow Hotels Nepal
Hotels Nepal

Kathmandu
zaterdag 20 oktober tot dinsdag 23 oktober 2007
Acme Guesthouse
Thamel, Kathmandu
Roepies 400 per nacht (zonder badkamer) Roepies 940 per nacht (met badkamer)

Ons eerste hotel in Nepal boeken we via Hostelworld. We komen echter een dag ‘te vroeg’ aan en er is alleen een kamer zonder badkamer beschikbaar. Twee eenpersoonsbedden en een badkamer op dezelfde verdieping. De volgende dag is onze gereserveerde kamer beschikbaar. Er is wat heisa voor nodig, maar uiteindelijk krijgen we een kamer met balkon met uitzicht op de binnentuin. De badkamer is niet al te schoon, maar er is warm water. Handdoeken, wc papier, zeep of wat dan ook is niet aanwezig. De bedden zijn hier, merken we later, uitzonderlijk goed voor Kathmandu. Een stevig matras en we worden (nog niet) lastig gevallen door houten planken wat door moet gaan als bed. De weinige sfeer, genoeg lawaai van de straat, een blaffende hond en de mededeling dat de kamer duurder zal worden wanneer we langer blijven, doet ons besluiten op zoek naar een ander hotel te gaan.
WereldOpReis rate: 6+


Kathmandu
dinsdag 23 oktober tot zaterdag 3 november 2007
Kathmandu Garden House
Paknajol, Kathmandu
Roepies 500 per nacht

Na een dagje hotel spotten belanden we bij Yves, een Fransman die het guesthouse met zijn Nepalese vrouw runt. Groot voordeel is dat het net iets buiten de drukte van Thamel ligt. Het is een vriendelijke plek met een kleine zonnige tuin, waar we heerlijk ontbijten. Ook de prijs kwaliteit verhouding is prima. We hebben een kleine kamer met twee aan elkaar geschoven eenpersoonsbedden en een badkamer met douche en wc. Na de eerste nacht worden we gekreukeld wakker. De bedden zijn niet meer dan een houten plank met een flinterdun matrasje. Opnieuw op hoteljacht. Helaas, bijna alle bedden in Kathmandu hebben hetzelfde houten planken concept. Yves zorgt ervoor dat we nog een extra soort van matrasje krijgen. Dit met een slaapzak eronder werkt redelijk goed. Vragen is hier het devies, warm water en handdoeken zijn tevens op aanvraag verkrijgbaar. Dat geldt ook voor een prima fles franse tafelwijn.
WereldOpReis rate: 7


Om de drukte in Kathmandu te ontvluchten nemen we regelmatig onze intrek voor zowel ontbijt, lunch, drankjes als diner bij het Delima Garden Café. Happy hour is hier van 11 uur ’s morgens tot 6 uur ’s avonds, het Oktoberfest wordt gevierd met een fles San Miguel bier voor 120 roepies.

100 roepies = € 1,10.

 
< Vorige   Volgende >