Home arrow WereldInBed arrow Hotels Myanmar
Hotels Myanmar
Tachileik
Nine Star Hotel
maandag 10 november tot woensdag 12 november 2008
Baht 400 per nacht

Tachileik ligt net over de Thais Birmese grens. We hebben geen Lonely Planet van dit deel van Birma, we laten ons leiden door een verslag dat we op de internetsite LP Thorn Tree hebben gelezen en gaan op zoek naar het Nine Star hotel. Dat klinkt natuurlijk veelbelovend. De negen sterren zijn wat optimistisch maar slecht is het niet. De kamer is naar Chinees model ingericht, het lijkt dus op een heuse hotelkamer compleet met alle toebehoren als zeep, tandenborstel, haarkam en twee flesjes water. De twee eenpersoonsbedden zijn behoorlijk comfortabel. Als bonus is er een televisie waarvan op een van de kanalen via de satelliet een Engelstalig filmkanaal uitgezonden wordt. Soms moeten we midden in een film naar de receptie omdat er iemand aan het zappen slaat, zonder morren gaat het kanaal dan weer terug en kunnen we onze film afkijken. En dat is in Tachileik een welkom tijdverdrijf, rond 20:00 uur is het donker en uitgestorven op straat.
WereldOpReis rate: 6


Kyaing Tong (Kengtung)
SamYWeat Guesthouse
woensdag 12 tot vrijdag 14 november 2008
zondag 16 tot maandag 17 november 2008

USD 16 per nacht, inclusief ontbijt

Een lokale bus brengt ons in zo’n vijf uur naar Kyaing Tong. Ongeveer naast de ‘bushalte’ ligt het SamYWeat guesthouse, ook hier hebben we over gelezen. Bovendien is het al donker wanneer we arriveren en we hebben geen idee waar we anders terecht moeten. De gangen in het houten gebouw doen in de verte aan een berghut denken. Onze kamer is op de eerste verdieping en pas de volgende ochtend zien we dat het wel eens tijd voor een goede schoonmaakbeurt en een verfje is. De spinnenwebben zijn ongetwijfeld goed om de muggen buiten te houden. Gedurende de nacht komen we erachter dat de bedden ongehoord hard zijn en het guesthouse nogal gehorig is. Het gekoer van de duiven die in het dak wonen, is nog tot daar aan toe. De haan maakt het al iets bonter. Rond een uur of drie ’s nachts, de zon is nog in geen velden of wegen te bekennen, acht hij de tijd rijp om zijn kippenkolonie te imponeren. Het wordt door ons niet gewaardeerd. Intussen hebben we door de dunnen houten wanden al een aantal keer wc geluiden gehoord bij de benedenburen. De apotheose volgt om half zes in de ochtend. De buurman neemt ruim de tijd om zijn keel eens goed leeg te rochelen. Het moet gezegd, hij doet het erg grondig. Je zou het bijna vergeten, maar we zijn hier dicht bij China. En even na acht uur blijkt dat het pleintje achter het guesthouse toebehoort aan een lokale school. Van uitslapen komt het niet echt, maar wanneer we het ontbijt geserveerd krijgen is alle ellende snel vergeten. Gebakken eieren, toast, boter en jam, bananen en zoveel koffie of thee als je maar wilt.
WereldOpReis rate: 5-


Mongla
Hotel met Chinese Naam
vrijdag 14 tot zondag 16 november 2008
Yuan 60 per nacht

Met een gedeelde taxi bereiken we Mongla in zo’n tweeënhalf uur. Mongla ligt tegen de Chinese grens en het heeft de vreemde benaming van ‘Special Region number 4’. Bij de entreepoort van Mongla moet we dan ook een entreefee van 36 yuan per persoon betalen. Ja, inderdaad yuan, al het betalingsverkeer gaat hier met de Chinese munt. De taxi zet ons af bij de taxistandplaats die gelegen is in een straat waar verschillende hotels gevestigd zijn. Grote lelijke gebouwen met protserige hotellobby’s doen ons in China wanen. We kiezen een van de (voor ons) naamloze hotels. De prijzen zijn laag en de kwaliteit is behoorlijk. Ook hier lijkt onze kamer weer verdacht veel op een heuse hotelkamer inclusief toebehoren. De twee eenpersoonsbedden kunnen zachter, maar hebben een heerlijk dekbed en dat is ’s nachts geen overbodige luxe, het is fris. Verder gelden alle Chinese regels. Je betaalt borg voor de kamer en warm water gaat via een zonneboiler, douchen dus aan het einde van de middag. Er is een tv, maar de enige Engelstalige zender is CCTV 9, Chinese propaganda dus. Vertier wordt ons echter genoeg aangeboden. Regelmatig worden er visitekaartjes onder onze deur geschoven met allerlei ontblote dames in de aanbieding. Wij maken hier maar eens geen gebruik van, onze buren boeken echter diverse dames, aan de geluiden te oordelen.
WereldOpReis rate: 5½
100 baht = € 2,25
10 USD = € 8
10 yuan = € 1,15
 
< Vorige   Volgende >