Home arrow WereldInBed arrow Hotels IndonesiŽ
Hotels IndonesiŽ
Bali, Kuta
Kedin’s II
Poppies Lane 1, Gang Sorga
woensdag 7 tot vrijdag 9 januari 2009
Roepies 150.000 per nacht, inclusief ontbijt

Het is na middernacht wanneer de taxi ons afzet op Poppies Lane 1. Het ene guesthouse na het andere dient zich aan. In het donker selecteren we puur op prijs en het geluid van naburige discotheken. Het wordt Kedin’s II. Onze kamer is direct aan het zwembad gelegen. Het tweepersoonsbed is allerzins acceptabel, de douche in de enorme badkamer heeft alleen koud water, een plafondventilator zorgt voor verkoeling en handdoeken zijn te huur voor 5.000 roepies per handdoek per dag. Wanneer we vijf minuten later bij de receptie inchecken en aan een Bintang biertje zitten hebben we niets te klagen. Het ontbijt (tot 11:30 uur!) bestaat uit een kop koffie met een pannenkoek of ei met toast. Bij de receptie kun je internetten (200 roepies per uur) of je laptop inpluggen. Er is niet veel mis met ons onderkomen, maar het enorme aanbod op Kuta zorgt ervoor dat we toch nog even verder kijken.
WereldOpReis rate: 6½


Bali, Kuta
New Arena Hotel
Poppies Lane 1, Gang Sorga
vrijdag 9 tot dinsdag 13 januari 2009
dinsdag 20 tot woensdag 21 januari 2009
Roepies 150.000 per nacht

Net om de hoek bij Kedin’s ligt het Arena hotel. Het ziet er vrij luxe uit en we besluiten eens binnen te lopen. Tot onze verrassing kost een kamer hier (ook) 150.000 roepies per nacht. Onze kamer is gelegen op de eerste verdieping boven het zwembad. Het tweepersoons boxspringbed is een waar genot. De airconditioning zorgt ervoor dat we niet al te veel oververhit raken. Er is zelfs een ligbad en warm water. Ook voor entertainment wordt gezorgd, er is een tv met Australia Network en een Engelstalig Japans kanaal. Niet heel veel, maar voor 25.000 roepies per dag kun je een dvd-speler huren. En aan dvd’s is in Kuta geen gebrek. De laatste films koop je voor weinig (50.000 roepies voor 7 dvd’s).  De kamer wordt dagelijks schoongemaakt en voorzien van schone handdoeken, nieuwe zeepjes en shampoo.De eerste dagen genieten we volop van ons nieuwe onderkomen totdat een groep luidruchtige Australiërs zijn intrek neemt. De poolbar start al vroeg in de middag met luide muziek en het blijft tot ver in de avond zeer onrustig. De laatste dag verhuizen we naar een kamer aan de zijkant van het hotel, weg bij het zwembad. Ondertussen hebben we het wel gezien in Kuta en vervolgen onze weg naar Ubud. Na onze terugkeer in Kuta proberen we het nog een keer in het Arena hotel, maar we houden het na een nachtje toch weer voor gezien.
WereldOpReis rate: 7-


Bali, Ubud
Ubud Terrace Bungalows
Monkey Forrest Road
dinsdag 13 tot dinsdag 20 januari 2009 
Roepies 165.000 per nacht, inclusief ontbijt

De bus zet ons af aan het eind van de Monkey Forrest Road en we besluiten wat rond te lopen op zoek naar ons nieuwe onderkomen. We worden diverse keren aangesproken ‘you want room’, maar alles zonder zwembad valt af. Na zo’n tien minuten lopen krijgen we een nieuwe ‘aanbieding’ dit keer met zwembad. Het blijkt een voltreffer. Onze bungalow ligt in een tropische tuin en is zeer ruim (type balzaal), smaakvol ingericht en het zwembad is groot genoeg om een bescheiden baantje te trekken. De badkamer is voorzien van een ligbad en een heerlijke straal warm water. Iedere ochtend wordt het dagelijks wisselende ontbijt op ons terras geserveerd. Ook hier wordt dagelijks schoongemaakt en voorzien van verse bloemetjes, brandt er ’s avonds een spiraaltje tegen de muggen en ’s morgens worden er, volgens Hindoe traditie, wierrook en bakjes met bloemen neergezet. Het is er bovendien heerlijk rustig. Naast de krekels, gekko’s en duiven horen we alleen de regen. Uiteraard zijn we nieuwsgierig naar de overige accomodaties in Ubud en doen nog even snel wat onderzoek. De meeste guesthouses zijn net als de onze, prachtig gelegen in een mooie tuin, hebben een zwembad, maar zijn niet zo goed geprijsd als ons onderkomen. We blijven hier dus nog even.
WereldOpReis rate: 7+


Bali, Kuta
Sari Jaya Cottages
Poppies Lane 1, Gang Sorga
woensdag 21 tot donderdag 22 januari 2009
Roepies 150.000 per nacht, inclusief ontbijt

We beproeven dit keer ons geluk bij Sari Jaya. Het ziet er sympathiek en niet al te druk uit. Vanuit onze kamer op de beganegrond kun je bijna in een keer het veel te warme zwembad in duiken. De kamer zelf is niet al te sfeervol, model badkamer, maar is ruim genoeg voor het tweepersoonsbed en nog een extra bed. Het beloofde warme water in de douche blijft uit, voor warm water moet je in het zwembad zijn. Wel snort de airco zodanig dat het aangenaam koel in de kamer is. In eerste instantie zijn er geen handdoeken, maar een half uurtje later wordt er op de deur geklopt; handdoeken. Het ontbijt stelt weinig voor, Indo-koffie (met prut dus) en taaie toast met boter en jam. Geen blijvertje.
WereldOpReis rate: 6-


Bali, Kuta
Sorga Hotel
Poppies Lane 1, Gang Sorga
donderdag 22 tot vrijdag 23 januari 2009
Roepies 275.000 per nacht, inclusief ontbijt

We besluiten onze laatste nacht op Bali in luxe door te brengen. Het Sorga hotel ziet er verzorgd en schoon uit en daar is de prijs ook naar. Onze kamer met een comfortabel tweepersoonsbed is wederom op de beganegrond, dicht bij het zwembad. De temperatuur van het water is prima, echter het is nogal glibberig. Ja echt, alsof er liters olie met het water vermengd zijn. Een luxe probleem, maar toch. Gedurende de dag blijkt dat de airco maar nauwelijks verkoeling brengt. Het ontbijt is voor deze prijscategorie nogal karig; twee toast met een ei, vruchtensap en behoorlijke koffie. Tegen betaling kun je gebruik maken van het draadloze internet. Gezien het feit dat we bijna twee keer zoveel betalen dan in andere hotels in Kuta zou je wat meer waar voor je geld verwachten.
WereldOpReis rate: 6-


Java, Jakarta
Margot Hotel
Jalan Jaksa 15, Jakarta
vrijdag 23 tot maandag 26 januari 2009
Roepies 220.000 per nacht, inclusief ontbijt

Le Margot hotel krijgt van Lonely Planet de vermelding splurge, onze verwachtingen zijn dus hoog gespannen. Niets blijkt minder waar. Onze kleine en standaard hotelkamer heeft weliswaar een redelijk tweepersoonsbed, een ijskoude airco en een warme douche met hoge waterdruk, maar daar is dan ook alles mee gezegd. De muezzin laat vijf keer per dag en nacht van zich horen afgewisseld met de discogeluiden van nabij gelegen etablissementen. We verhuizen de volgende dag naar een kamer aan de voorkant, daar is het iets stiller, maar niets kan de muezzin weerhouden om in onze kamer door te dringen. Het inbegrepen ontbijt kan tot 10.00 uur genuttigd worden en bestaat uit toast met boter en jam en een kop koffie. Voor een eitje moet betaald worden. Draadloos internet tegen betaling. Even verder in de straat is er bij een paar restaurantjes gratis wifi.
WereldOpReis rate: 6


Java, Yogyakarta
Sumaryo Hotel
Jalan Prawirotaman 22, Yogyakrta
maandag 26 tot woensdag 28 januari 2009
Roepies 150.000 per nacht, inclusief ontbijt

Een zwembad beschouwen we inmiddels als een must in Indonesië. Ook in Yogyakarta is er ruim voldoende keus aan guesthouses met een verkoelend zwembad. We zijn bijna de enige gasten in het Sumaryo hotel en kiezen een ruime kamer. De bedden zijn dikke schuimrubberen matrassen en voldoen. Sfeervol is de kamer niet te noemen, wederom model badkamer en een flinke schoonmaakbeurt zou geen kwaad kunnen. De douche is, na lang wachten, warm. Er is een oud model airco aanwezig die niet echt koelt, maar er toch zeker voor zorgt dat het zo’n 10 graden koeler is dan buiten. Groot voordeel is de rust, er zijn bijna geen andere gasten, de muezzin is nauwelijks hoorbaar en het zwembad hebben we voor ons zelf. Het ontbijt wordt (tot 10.00 uur) op ons terrasje voor de kamer geserveerd. Voor Indonesische begrippen behoorlijk uitgebreid. Koffie, fruit, toast met jam en boter, een ei en een plakje (plastic) kaas. Gedurende de dag krijgen we water en thee geserveerd.
WereldOpReis rate: 6½


Java, Yogyakarta
Rose Hotel
Jalan Prawirotaman 28, Yogyakrta
woensdag 28 januari tot zondag 1 februari 2009
Roepies 160.000 per nacht, inclusief ontbijt

Gezien het ruime aanbod besluiten we nog maar eens op hotelvergelijkingstocht te gaan. We checken in bij het Rose hotel. Ook hier zijn de gasten op een hand te tellen. Onze kamer is ruim met twee comfortabele boxspringbedden. De airco doet het goed en voor extra verkoeling kunnen we ook nog de plafondventitalor aanzetten. Voor het warme water moeten we eerst een gasgeiser ontsteken. Er is tv maar die blijft gezien het aanbod van enkel Indonesiche kanalen uit. Op ons terrasje krijgen we gedurende de dag thee met grote hoeveelheden suiker geserveerd. Het zwembad is groot, verkoelend en drie stappen van onze kamer verwijderd. Helaas is dit ’s middags ook het speelterrein van een aantal Indonesische kinderen waardoor we regelmatig op wat gegil worden getrakteerd. De moskee ligt hier niet zo heel ver vandaag getuige de vijf dagelijkse oproepen van de muezzin. Het ontbijt is redelijk, koffie, toast met jam en boter en een gebakken eitje.
WereldOpReis rate: 7-
100.000 roepies = € 6,90.
 
< Vorige