Home arrow WereldInBed arrow Hotels Turkmenistan
Hotels Turkmenistan
Ashgabat
Hotel Dayhan
Azadi Kocesi 69, Ashgabat
vrijdag 26 tot zondag 28 september 2008

Onze gids en chauffeur brengen ons vanaf de grens met Iran met een minibusje in een klein uur naar de hoofdstad. We worden naar een hotel annex kantoortje gebracht waar we ruim een half uur op onze contactpersoon van Stantours, Antonina wachten. Wanneer ze uiteindelijk komt opdagen krijgen we een nogal paniekerige uitleg dat ons hotel niet beschikbaar is, sterker nog, er is geen enkel hotel in Ashgabat beschikbaar. Iets met belangrijke partijbonzen die voor een meeting met vele honderden (onverwacht?!) naar Ashgabat zijn gekomen en alle hotelkamers in beslag hebben genomen. Misschien komt er vanavond, na 20:00 uur, een kamer vrij en kunnen we inchecken. Het hotel van onze keuze, het Ashgabat hotel, is überhaupt niet beschikbaar, zo blijkt. We begrijpen er weinig van. Er zit niet veel anders op dan de stad in te gaan. We hebben wel zin in een biertje..... Uiteindelijk betrekken we die avond om 20:30 uur een kamer in het Dayhan hotel.

Op het eerste oog lijkt er niet zo heel veel mis. Er is een zitgedeelte met stoelen, twee grote fauteuils en een tafeltje. De slaapkamer heeft een tweepersoonsbed met een onakelig hard bed en een overjarige airco. Waar we echt aan toe zijn is een douche, het is al 36 uur geleden dat we voor het laatst stromend water voelden. De badkamer is voorzien van een westerse wc, wastafel en bad met douche. Helaas, het water is lauw en zeer gering. De straal die uit de douche komt is nauwelijks voldoende om je handen te wassen. Op naar de receptie. Hier belooft men wat knoppen om te zetten, maar het gewenste resultaat blijft uit. Met het minimale straaltje nemen we ‘een douche’. Na een nacht blijkt het bed nog harder dan gehoopt. De douche is ’s morgens weliswaar warm, maar de waterdruk blijft bedroefend. ’s Avonds en de volgende morgen is er helemaal geen warm water meer. Klagen helpt niet, het hotelpersoneel is onvervalst Russisch ongeïnteresseerd. Uiteraard spreken we ons ongenoegen uit bij Stantours over de gang van zaken, we krijgen een korting van USD 50.
WereldOpReis rate: 3


Mary
Motel Rahat
Serkhetabat Kocesi, Mary
zondag 28 tot maandag 29 september 2008

Motel Rahat wordt voornamelijk bevolkt door vrachtwagenchauffeurs die losgaan in de inpandige disco. We merken hier weinig van. Onze kamer is verrassend ruim. Het tweepersoonsbed is comfortabel en tot onze grote vreugde is er een warme douche met een acceptabele waterdruk. Na een uitgebreide douche voelen we pas echt de vermoeidheid. We rusten een uurtje in het lekkere bed. Dan is het tijd voor een hapje en natuurlijk een drankje. Naast het hotel zit een klein lokaal restaurant waar we ons tegoed doen aan tapbier en shashlik. Verder is er weinig te doen in Mary en we gaan vroeg op bed. De airco is zo luidruchtig dat we geen last hebben van de chauffeurs in de disco. Het ontbijt is te doen en aangevuld met onze eigen voorraad ontbijtartikelen is het zelfs smakelijk te noemen.
WereldOpReis rate: 6Tourist visa (4 dagen) inclusief hotels, chauffeur en gids geboekt via Stantours. Totaal € 600 (exclusief visum kosten).
 
< Vorige   Volgende >