Home arrow WereldInBed arrow Hotels Turkije
Hotels Turkije
Istanbul
Moonlight Pension

maandag 4 augustus tot zaterdag 9 augustus 2008
Euro 40 per nacht, geboekt via hostelworld.com

Het pension is centraal gelegen vlak achter de blauwe moskee en nog wat andere moskees, te horen aan de imam’s die regelmatig door de verschillende luidsprekers klinken. Onze kamer is klein maar de badkamer is prima in orde, er is airco en af en toe zelfs draadloos internet. In de lobby is de verbinding gelukkig redelijk snel en stabiel. Het ontbijt is inclusief. Het ontbijt wordt geserveerd op het dak van het pension met een mooi uitzicht over Istanbul. De mensen in het pension zijn zeer vriendelijk en voorzien ons van allerlei nuttige informatie en af en toe van een glaasje thee.
WereldOpReis rate: 7-


Istanbul
Hotel Hali
zaterdag 9 augustus tot dinsdag 12 augustus 2008
Euro 50 per nacht

Pension Moonlight is vol en wij blijven nog een paar dagen in Istanbul. We lopen wat rond en komen uit bij Hotel Hali. Veel hotels zijn vol en/of ver boven budget. Hali heeft nog een kamertje voor ons. Het is zeker niet de grootste kamer van het hotel maar het voldoet. Helaas ligt onze kamer net naast de liftschacht, maar het enorme balkon met fantatisch uitzicht over de stad compenseert dit enigszins. Er is airco en wifi op de kamer. Het ontbijt is inclusief en wordt geserveerd met hetzelfde fraaie uitzicht als dat van onze kamer.
WereldOpReis rate: 6+


Ankara
Otel Pinar
Hisaparki Caddessi 14
woensdag 13 tot donderdag 14 augustus 2008
YTL 55 per nacht

Na de met de nachttrein uit Istanbul in Ankara te zijn aangekomen besluiten we een nachtje in Ankara te blijven. We kiezen voor de budget optie van Lonely Planet. Het hotel zit niet in de beste wijk van Ankara en doet enigszins shabby aan, maar na een nacht met weinig slaap in een schuddende wagon doet een hotelbed wonderen. De kamer is voorzien van airco, satelliet tv en een warme douche. En we kunnen al ’s morgens om 10:00 uur inchekcen. Dit lijkt een hotel waarop je op ieder moment van de dag kunt inchecken, vragen worden niet gesteld. Paspoorten zijn ook niet nodig. Het eenvoudige ontbijt is bij de prijs inbegrepen.
WereldOpReis rate: 5½


Göreme
The Flintstones Cave Pension
donderdag 14 tot zondag 17 augustus 2008
YTL 60 per nacht, geboekt via hostelworld.com

Vanuit Ankara nemen we de dagbus naar Göreme, de rit neemt zo’n vijf uur in beslag. Rond 18:30 uur melden wij ons bij de Flintstones. De kamer die we gereserveerd blijken te hebben, kost YTL 50 en ligt op de eerste verdieping. Het is er bloedheet, er is geen airco en zelfs geen ventilator. Bovendien ziet het er inderdaad uit alsof Fred zelf hier nog gelogeerd heeft. Wanneer er ook geen water uit de douche komt, is het tijd voor actie. De eigenaar vertelt ons dat de boekingen via Hostelworld altijd resulteren in deze standaard kamer. Er zijn wel betere kamers, maar die zijn nu niet beschikbaar. Misschien morgen. Dit lijkt ons een zeer slecht plan.


Er blijkt nog een luxe ‘cave’ kamer met jacuzzi beschikbaar te zijn. Het grote voordeel van  de cave is dat het er altijd lekker koel is. Helaas is de kamer boven ons budget (YTL75) maar de eigenaar besluit dat een ontevreden klant ook niet ideaal is, we krijgen de kamer voor YTL 60. Tevreden verhuizen we onze spulletjes. Kijk zelf maar naar de plaatjes voor het verschil. Er is geen tv op de kamer, er is één (gratis) computer in het restaurant, maar helaas geen wifi. De Flintstones hebben ook een zwembad, dit ziet er niet al te fris uit net als het hele complex (uitgezonderd onze luxe kamer). Het ontbijt is bij de prijs inbegrepen, maar helaas stelt ook dit weinig voor. Wat ons betreft zijn de lovende kritieken in de Lonely Planet ietwat te enthousiast.
WereldOpReis rate: 6


Malatya
Hotel Yeni Kent
PTT Caddesi 33
zondag 17 tot maandag 18 augustus 2008
YTL 40 per nacht, inclusief ontbijt

De bus brengt ons in ruim zes uur van Göreme naar Malatya, het is al begin van de avond wanneer we arriveren. Onze keuze is het Yeni hotel uit de Lonely Planet, helaas op het internet niet te vinden, maar wel het Yeni Kent hotel. Misschien hetzelfde hotel? We lopen recht op het Yeni Kent hotel af. Voor het eerst liggen de prijzen lager dan in de LP vermeld. De kamer ziet er wat sleets uit, maar voor dat bedrag wagen we het erop. Wanneer we op onze kamer zitten, blijkt de omschrijving van ons hotel toch wel erg af te wijken van die van de LP, het telefoonnummer en adres klopt ook al niet.... Wanneer we op pad gaan, blijkt het beoogde hotel om de hoek te zitten. We zitten hier goed, denken we, voordat we de nacht doorbrengen. De vooroorlogse airco maakt meer lawaai dan dat deze verkoelt, de kamer ruikt naar een café dat al drie weken niet gelucht is en het warme en koude water blijkt onbetrouwbaar. Op de meest ongewenste momenten stopt de toevoer ervan. Morgen dus toch maar naar het ‘echte’ Yeni Hotel.
WereldOpReis rate: 4½


Malatya
Yeni Hotel
maandag 18 tot woensdag 20 augustus 2008
YTL 60 per nacht, inclusief ontbijt

We kunnen al vroeg inchecken en om 10:30 uur zitten we op onze nieuwe kamer, echt groot is het niet. Er past een tweepersoonsbed in en een kledingkast met maar liefst twee hangers. De airco zorgt ervoor dat het lekker koel blijft en op de satelliet tv kunnen we naar de Olympische Spelen kijken. Voor de badkamer bleef niet zo heel veel ruimte over. Het is van het type plassen, douchen en tandenpoetsen tegelijkertijd. Het water is overwegend warm, maar de waterdruk kan beter. Gelukkig is er gratis wifi op onze kamer wat een hoop goed maakt en punten oplevert. Hoewel het signaal niet altijd even sterk is kunnen we er prima mee uit de voeten.
WereldOpReis rate: 6½


Diyarbakir
Hotel Birkent
Inonu Caddesi 26, Old Diyarbakir
woensdag 20 tot dinsdag 26 augustus 2008
YTL 60 per nacht, inclusief ontbijt

Na een busrit van meer dan vijf uur komen we aan in Diyarbakir. De hitte slaat meteen heftig toe, het is over de 40 klein nulletje cee. We willen maar een ding: koelte. De omschrijving van de Lonely Planet van het Birkent hotel spreekt ons aan. We hebben geen puf om verder te kijken en checken oververhit in. De kamer is ruim, we hebben een twee- en een eenpersoonsbed, een ijskast, kabeltv en een airco. De badkamer is ook hier het stiefkindje. Weinig ruimte, wat gestoei met de wc-bril, maar heerlijk warm water en een goede constante waterdruk. Tot onze grote verrassing is er wifi op de kamer. Gratis, stabiel en snel. We zijn tevreden.
WereldOpReis rate: 6½


Tatvan
Otel Alize
Cumhuriyet Caddesi 160, Tatvan
dinsdag 26 augustus tot woensdag 27 augustus 2008
YTL 40 per nacht, inclusief ontbijt

We stappen om 11:00 uur in Diyarbakir op de bus en een ritje dat maar vier uur zou duren, blijkt toch weer behoorlijk uit te lopen. Pas om 17:30 uur stappen we in Tatvan uit. We hebben het wel gehad voor vandaag. De Lonely Planet geeft geen plattegrond van de stad en we stappen het eerste, lang niet het beste, hotel binnen. Voor 40 Lira hebben ze een kamer met ontbijt voor ons. Wat kan een mens gebeuren? Het smalle tweepersoonsbed is behoorlijk doorgezakt. Hoewel de temperatuur in Tatvan behoorlijk koel is, is onze kamer nog flink op temperatuur. Geen airco en zelfs geen ventilator (schijnt onbekend te zijn in Turkije). Geeft allemaal niet, maar helaas zit een verfrissende douche er ook niet in. Hot water only after eight o’clock. We drinken een biertje en kunnen daarna gelukkig warm douchen. Nog voor dat we zijn afgedroogd valt de elektriciteit uit. Om ook nog te vermelden dat vlotter specialist Aldert op waarom-blijft-het-wc-reservoir-vol-lopen-onderzoek uit moet, wordt misschien iets te veel. Uiteraard blijkt ook het ontbijt niet de moeite waard, we kopen onze broodjes dus maar zelf.
WereldOpReis rate: 3


Van
Buyuk Asur Oteli
Camhuriyet Caddesi, Van
woensdag 27 augustus tot vrijdag 29 augustus 2008
YTL 60 per nacht, inclusief ontbijt

We willen per ferry het meer oversteken, maar het vertrek van de boot is afhankelijk van de aankomst van de trein (Istanbul – Teheran) in Tatvan, niemand kan ons vertellen hoe laat dat zal zijn. Ergens tussen 13:00 en 17:00 uur is de meest veilige inschatting.
We nemen dan dus maar de bus. Het een korte rit, binnen drie uur zijn we in het centrum van Van. We kiezen voor de meest betrouwbare optie uit de Lonely Planet, hoewel ook hier geen airco of ventilator beschikbaar is. De kamer is dus warm en de ramen moeten open, hierdoor komt een constante stroom van herrie binnen, inclusief de oproep voor het gebed om 04:15 uur (!). De eenpersoonsbedden liggen goed, er is warm water en als grote pleister op de wonden is er gratis wifi in de kamer. Reden genoeg om niet te verhuizen. Het ontbijt is ook goed te doen (inclusief chocopasta).
WereldOpReis rate: 5+10 YTL = € 5,60
 
< Vorige   Volgende >