Home arrow WereldInBed arrow Hotels Nieuw-Zeeland
Hotels Nieuw-Zeeland
Christchurch
Sudima Airport Hotel
dinsdag 8 april tot woensdag 9 april 2008
NZD 130 per nacht

We arriveren rond middernacht met de gratis shuttlebus in het hotel. We hebben zin in een drankje, maar de bar is net gesloten. Gelukkig wordt er creatief met de sluitingstijd omgegaan en door middel van een minibar-bestelling kunnen we nog een biertje in de bar drinken. De kamer is ingericht volgens geheel volgens westerse standaarden. Het bed is zacht, de kanalen op de tv zijn meer dan voldoende, koffie en thee mag je zelf maken en de badkamer is ruim voorzien van alle toebehoren. Helaas moeten we om 10.00 uur al uitchecken (voor ons gevoel is dat nog even Hanoi-tijd, dus al om 05.00 uur...). Na het ontbijtbuffet (NZD 8,50) is het tijd om onze camper op te halen.
WereldOpReis rate: 7Campings Zuidereiland

Christchurch
Addington Accommodation Park
Riccarton, Christchurch
woensdag 9 april tot donderdag 10 april 2008
NZD 27 per nacht, powered site, één keer douchen inclusief

Onze vuurdoop. ’s Morgens hebben we de camper vlakbij het vliegveld opgehaald en we besluiten om vandaag eerst maar eens aan ons nieuwe onderkomen te wennen. Het kost ons ruim een uur om onze bagage in de camper ‘weg te werken’. Dan is het tijd om te onderzoeken hoe een en ander werkt. Alles is immers inklapbaar en/of uitschuifbaar. De camping is aan de rand van Christchurch en is niet echt idyllisch te noemen. We staan zij aan zij met andere campers, caravans en hier daar wat cabines. De douches en wc’s zijn schoon. De eerste warme douche (5 minuten) is gratis, daarna kost het 0,50 per muntje. Het is verrassend vroeg rustig op de camping.
WereldOpReis rate: 6


Geraldine
Geraldine Holiday Park (Kiwi Park)
donderdag 10 april tot vrijdag 11 april 2008
NZD 28 per nacht, powered site, douche inclusief

De camping ziet er goed uit, niet al te druk, de faciliteiten zijn goed. Het is erg schoon en er is van alles ruim voldoende aanwezig. Geen rijen hier. Er is een keuken, tv-lounge en een internetruimte. Om 22.00 uur gaat hier wel de deur op slot. Onze plaats is voorzien van een picknick tafel en gelukkig schijnt het zonnetje nog even om daarvan te genieten. De douches blijken een van de betere in heel Nieuw-Zeeland te zijn. Schoon en ruim genoeg om je niet in allerlei onmogelijke bochten te moeten wringen bij het aankleden.
WereldOpReis rate: 7½


Mt Cook
DOC White Horse Campground
vrijdag 11 april tot zaterdag 12 april 2008
NZD 12 per nacht, flush wc’s en een kraantje

De camping stelt niet veel voor, het is een veredelde parkeerplaats. Gezien de locatie, uitzicht op de hoogste berg van Nieuw-Zeeland Mt Cook, is het behoorlijk druk. Vanaf de camping starten verschillende wandelingen. Het Edmund Hillary centrum ligt op 5 minuten rijden. Overdag is het heerlijk weer en lunchen we nog aan de picknicktafel maar ’s nachts is het koud en bijzonder donker. Zonder hoofdlampje zijn de wc’s onvindbaar. ’s Morgens komt de ranger het kampeergeld innen.
WereldOpReis rate: 6½


Oamaru
Oamaru Top 10 Holiday Park
zaterdag 12 april tot zondag 13 april 2008
NZD 34 per nacht, powered site, douche inclusief

We willen de pinquins zien en in de wijde omtrek van Oamaru is dit de enige camping. Dat merken we! Het is er druk, iedereen staat op elkaar gepakt, er vormen zich rijen bij de wc’s en bij het tandpoetsen is het dringen geblazen. Ook de keuken is niet op deze drukte berekend en zelfs een afvalbak ontbreekt. We zijn niet onder de indruk van de kwaliteit die het Top 10 Park (voor dit bedrag) te bieden heeft. Zoals gebruikelijk moet je om 10:00 uur de camping verlaten, maar hier maken ze het wel erg bont. Tussen 10:00 en 12:30 uur gaan de wc’s op slot wegens schoonmaak.
WereldOpReis rate: 5-


Catlins Coast
Kaka Point Camping Ground
zondag 13 april tot maandag 14 april 2008
NZD 25 per nacht, powered site, douche inclusief

De camping is ruim opgezet, maar niet al te groot. Het is niet druk en we hebben een ruime plaats tussen al het groen. De faciliteiten zijn basic, maar goed. Er is geen internet en geen signaal voor je mobiel. Alle tijd dus om in het zonnetje te zitten en de zee is niet al te ver weg. Voor de wasmachine en de droger betalen we 2 NZD per trommel. Check out: 10:30 uur. Nog tijd genoeg dus voor een ontbijtje in de zon.
WereldOpReis rate: 6½


Invercargill
Beach Road Holiday Park
maandag 14 april tot dinsdag 15 april 2008
NZD 22 per nacht, powered site, douche inclusief

De eigenaar is een zoon van Nederlanders die in 1958 per boot van Nederland naar Nieuw-Zeeland kwamen. Camping doet ietwat shabby aan, veel locals die hier een cabin huren of hun caravan hebben staan. De faciliteiten zijn rijp voor een opknapbeurt, maar alles werkt. We ontmoeten hier Klaas-Jan en Brechtje uit Amsterdam en drinken in het donker en in de kou aan de picknicktafel voldoende wijntjes om warm te blijven.
WereldOpReis rate: 6-


Manapouri
Possum Lodge
dinsdag 15 april tot woensdag 16 april 2008
NZD 28 per nacht, powered site, douche inclusief

De camping is mooi gelegen aan de rand van Lake Manapouri. De plaatsen zijn niet al te ruim, maar we staan goed tussen het groen met een eigen picknicktafel. De voorziening zijn basic, maar prima. Nadeel is dat de wc’s en douches op verschillende plekken op het terrein liggen. Voordeel is dat we onbeperkt van het wifi netwerk gebruik kunnen maken. Voor 8 NZD krijgen we het password (posslodge) en zitten dan ook de hele avond in de lounge, verder gaat het signaal niet.
WereldOpReis rate: 7


Fiord National Park (Milford Road)
DOC Cascade Creek
woensdag 16 april tot donderdag 17 april 2008
NZD 10 per nacht, geen voorzieningen alleen (chemisch) wc

De camping is een groot terrein. Het is rustig en alleen als we goed ons best doen kunnen we door de struiken een glimp van onze buren opvangen. We zijn net goed en wel geïnstalleerd of de ranger komt langs voor het innen van de camp fee. Het is mistig en guur en we proberen een van de kampvuren aan te steken. Het levert een hoop rook en een klein beetje warmte op. Snel naar binnen met de fleeces aan en de mutsen op. Ook de vele sandflies dragen niet bij aan een ontspannen buiten zijn. ’s Nachts is het weer pikdonker en ook hier is de hoofdlamp noodzakelijk om het kleine chemische wc-tje te vinden. Douchen is er hier niet bij.
WereldOpReis rate: 6½


Cromwell
The Chalets Holiday Park
donderdag 17 april tot vrijdag 18 april 2008
NZD 28 per nacht, powered site, douche inclusief

Aan het eind van het ‘industrieterrein’ van Cromwell ligt deze (ook) shabby camping. Wederom veel locals in caravans met aangebouwde tentjes. De faciliteiten liggen in de lijn der verwachting met de rest van de camping. Niet veel soeps allemaal. Er is internet, tegen de ‘standaard’ prijs van 2 dollar per 20 minuten.
WereldOpReis rate: 5


Glendhu Bay
Glendy Bay Motor Camp
vrijdag 18 april tot zaterdag 19 april 2008
NZD 25 per nacht, powered site, douche NZD 1

De camping is uitgestrekt en rustig gelegen aan het Wanaka meer. Volgens een local de mooiste camping locatie in heel Nieuw-Zeeland. Het kan inderdaad slechter, maar overdrijven is hier volkssport nummer 1. De faciliteiten zijn bijvoorbeeld wel aan een opknapbeurt toe. In de keuken houdt de houtkachel ons warm terwijl we een onvervalste spaghetti bolognese tot ons nemen.
WereldOpReis rate: 7
 

Fox Glacier
Fox Glacier Campervan Park
zaterdag 19 april tot zondag 20 april 2008
NZD 28 per nacht, powered site, douche inclusief

Na een bezoek aan de gletsjer belanden we op deze kleine, maar goed verzorgde camping. De verharde plaatsen hebben een eigen picknicktafel, waar we nog net een half uurtje van de zon kunnen genieten voordat het echt te koud wordt. De douches zijn uitzonderlijk te noemen. Niet een op een rijtje waar het douchewater van de buren langs komt drijven, maar dikke muren waardoor het even op een eigen douche lijkt. De achter op het terrein gelegen keuken is echter wat shabby. Meer dan de vier backpackers die zich hier voor het diner verschanst hebben, gaan er eigenlijk niet in. We veroveren nog net een plekje en staan in de rij voor de afwas.
WereldOpReis rate: 7-


Lake Mahinapau
DOC Lake Mahinapau Scenic Reserve
zondag 20 april tot maandag 21 april 2008
NZD 12 per nacht, geen voorzieningen alleen wc

We arriveren vroeg in de middag op het terrein. We staan in het gras met uitzicht op het meer. Eerst is het rustig (we zijn de enigen) en genieten volop van het lekkere weer. Tegen de avond komt er toch een aantal campers om te overnachten. Wij besluiten het envelopje met de camping fee niet direct te vullen en te wachten op de ranger die het geld collecteert. Die komt niet, dus we overnachten voor NZD 0.
WereldOpReis rate: 7


Murchison
Kiwi Park Holiday Park
maandag 21 april tot dinsdag 22 april 2008
NZD 25, powered site, douche NZD 0,50

Onze eerdere ervaring met een Kiwi Park camping was goed dus de verwachtingen zijn hoog gespannen. De camping is niet al te groot, onze plek is weliswaar verhard en met een picknicktafel, maar van rust is weinig sprake. Net achter ons logeert een heel jeugdkamp kanovaarders in zo’n tien tentjes. Daarbij komt dat de voorzieningen beperkt zijn in zowel kwaliteit als kwantiteit. In de rij voor de wasmachine (een bejaarde neemt pal voor onze neus beide wasmachines in beslag) en de afwas moet wachten totdat de kanovaarders uitgegeten zijn. ’s Morgens bij de douches is het niet veel beter.
WereldOpReis rate:  5½


Canaans (Abel Tasman National Park)
DOC Canaans Down
dinsdag 22 april tot woensdag 23 april 2008
NZD 0 per nacht, geen voorzieningen alleen (chemisch) wc en kraan

Het boekje waarin de DOC campings vermeld staan, is populair bij ons. Niet alleen vanwege de geringe kosten met daarbij nog de kans op een gratis overnachting, maar ook vanwege de vaak afgelegen, mooie locaties. Aan het eind van een 11 kilometer lange spannende dirt road is ons de Canaan Downs camping beloofd. De camping blijkt opgeheven, maar de wc staat er nog. Dit betekent dat de voorzieningen gelijk zijn aan een normale DOC-overnachting, maar dat we vannacht zeker gratis kamperen. We delen het parkeerterrein met slechts twee andere campers en een heel groot donker bos. Na een ijskoude nacht waarin we ons met fleeces en sokken aan en mutsen op maar net warm kunnen houden wacht ons ’s morgens een stralende zon. Aldert stort zich spontaan onder het kraantje met koud water en ontbijten doen we buiten aan de picknicktafel genietend in alle rust en stilte.
WereldOpReis rate: 7½


Pakawau
Pakawau Beach Park
woensdag 23 april tot donderdag 24 april 2008
NZD 28 per nacht, powered site, douche inclusief

De camping is direct aan het strand gelegen. We arriveren redelijk vroeg in de middag en maken een strandwandeling. Zowel op het strand als op de camping is het erg rustig. Voorziening zijn niet helemaal up to date, maar voldoen, zeker omdat het bijna uitgestorven is. Er is een kleine keuken en een aparte ruimte om te eten, met tv. Helaas bieden de twee Nieuw-Zeelandse kanalen niet heel veel spannends, maar we kunnen weer eens naar het voornamelijk op Nieuw-Zeeland gerichte nieuws en vooral het weer kijken. We slapen heerlijk bij het geruis van de zee. De volgende dag is het nog steeds heerlijk weer en we ontbijten in zonnetje aan het strand.
WereldOpReis rate: 8-


Motueka
Fernwood Holiday Park
donderdag 24 april tot vrijdag 25 april 2008
NZD 25 per nacht, powered site, douche NZD 0,50

Het eind van onze trip op het Zuidereiland komt in zicht en we besluiten vandaag niet
al tot aan Nelson te rijden maar dat voor morgen te bewaren. De camping ligt twee kilometer ten zuiden van Motueka, helaas langs de snelweg naar Nelson. Niet al te rustig dus. Het is weer een camping van het shabby soort en op de een of andere manier gaat dat vaak gepaard met veel locals in caravans. De voorzieningen zijn daarbij niet al te nieuw en niet erg schoon. Wij nemen net als de locals een biertje en trekken ons terug in de camper. Daar heb je tenslotte met niemand iets te maken.
WereldOpReis rate: 5


Canvastown
DOC Butchers Flat
vrijdag 25 april tot zaterdag 26 april 2008
NZD 8 per nacht, geen voorzieningen, alleen (chemisch) wc.

Onze laatste nacht op het Zuidereiland brengen we wederom door op een DOC-je. Ook dit keer leggen we weer een aantal kilometers op een dirt road af. Tegen de tijd dat we de camping bereiken begint het al te betrekken en niet veel later komt het water met bakken uit de hemel vallen. Een tripje naar de wc wordt er niet makkelijker op en gecombineerd met volledige duisternis en modder gaat Els hard onderuit. We delen de camping die nacht met slechts één andere auto en de ranger laat niet van zich horen dus we slapen gratis.
WereldOpReis rate: 6½Campings Noordereiland

Porirua (20 km noord van Wellington)
Camp Elsdon
zaterdag 26 april tot zondag 27 april 2008
NZD 20 per nacht, powered site, douche inclusief

De boot vanaf het Zuidereiland arriveert rond 18:00 uur dus het is al donker wanneer we in de buurt van Wellington op zoek naar een camping gaan. De Jasons-gids vermeldt een camping op zo’n  20 kilometer ten noorden van Wellington. Aan de rand van een industrieterrein is het niet echt idyllisch te noemen, maar het voldoet aan de eisen. De keuken ligt wat ver op het terrein, maar vandaag redden we het met een wc en een warme douche.
WereldOpReis rate: 6


Tararua Forest Park
DOC Otaki Forks
zondag 27 april tot maandag 28 april 2008
NZD 8 per nacht, geen voorzieningen, alleen (flush) wc

Ook op het Noordereiland maar eens een DOC camping verkennen. Ook hier rijden we een stuk over een dirt road om vervolgens in het midden van nergens op een veld midden in het bos te belanden. In de verste verte is er niemand te zien. Zeker ’s nachts niet. Het is zo donker dat Els op weg naar de wc weet te verdwalen, zelfs met het hoofdlampje op. Het is ook nog eens flink gaan regenen dus geen enkele reden om de camper nog te verlaten. We tellen nog maar weer eens een gratis overnachting op, de ranger geniet blijkbaar nog even van het weekend.
WereldOpReis rate: 6½


Wanganui
Scoutlands Lakeside Caravan and Camping Park
maandag 28 april tot dinsdag 29 april 2008
NZD 15 per nacht, powered site, douche inclusief

Op de weg naar de camping komen we de beheerder tegen, hij is de weg aan het herstellen. Vriendelijk wuift hij ons toe en vertelt ons dat we maar een plekje uit moeten zoeken op het veld. Zo gezegd zo gedaan. Het veld is, op een grote caravan met voortent na, verlaten. Later komt de beheerder langs, het tarief is eigenlijk 20 dollar maar hij weet dat er nog een 15 dollar vermelding in de gidsen staat dus dat betalen wij. Hij verzoekt ons om naar een ander deel van de camping te verhuizen, daar is de keuken geopend. Hier staan we helemaal alleen. We kunnen uitgebreid douchen, koken en (gratis) wassen en drogen (2 dollar), niemand die ons in de weg staat en dat allemaal voor het ‘oude tarief’.
WereldOpReis rate: 7-


Taumarunui
Taumarunui Holiday Park
dinsdag 29 april tot woensdag 30 april 2008
NZD 24 per nacht, powered site, douche inclusief

We rijden vandaag een behoorlijk eind en komen rond donker aan. De camping ligt net naast de snelweg en spoor, maar is toch redelijk rustig. We delen de camping met twee groepen wat oudere kanovaarders. Hierdoor is het redelijk druk, maar zonder dat het storend is. De faciliteiten zijn goed. De keuken is meer dan gemiddeld uitgerust en er is internet beschikbaar.
WereldOpReis rate: 6½


Taupo
Great Lake Holiday Park
woensdag 30 april tot donderdag 1 mei 2008
NZD 28 per nacht, powered site, douche inclusief

De campings rondom Lake Taupo zijn niet goedkoop. Onze gids brengt ons naar het Great Lake Holiday Park. Helaas ligt de camping net niet aan het meer. Er staan veel caravans van locals, maar deze zijn momenteel onbewoond. Verder zijn er nauwelijks toeristen. De faciliteiten zijn ruimschoots aanwezig en erg schoon. De plek is verre van bijzonder, we staan scheef op het verweerde gras. Er is weliswaar wifi beschikbaar, alleen is 8 dollar per uur ons iets te duur. Na deze overnachting weten we zeker dat de ‘Kiwi Parken’ een willekeurige verzameling van campings is. Niet de moeite dus om een kortingskaart voor 20 NZD aan te schaffen om 10% korting te verkrijgen.
WereldOpReis rate: 6-


Matamata
Opal Hot Springs and Holiday Park
donderdag 1 mei tot vrijdag 2 mei 2008
NZD 24 per nacht, powered site, douche inclusief

Na het bezoek aan Hobbiton is Aldert emotioneel niet in staat om nog lang te rijden. We rijden dus naar de dichtstbijzijnde camping. De naam klinkt exotisch en er is inderdaad een zwembad met lekker natuurlijk water, maar met deze temperaturen vinden wij dit verre van aantrekkelijk. De camping is redelijk druk met zowel campervans als gasten in huisjes. De voorzieningen zijn prima en er wordt ons bij het inchecken op het hart gedrukt dat het niet nodig is om voor 10:00 uur de camping te verlaten. We slapen een keertje uit.
WereldOpReis rate: 6½


Whangamata
DOC Wentworth
vrijdag 2 mei tot zaterdag 3 mei 2008
NZD 18 per nacht, powered site, douches NZD 1

We lezen in ons DOC-gidsje dat er ook een camping is met stroom en koude douches. Maar eens proberen. Uiteraard gaat er weer een lastige weg aan vooraf voordat we bij de camping belanden. Voor het eerst zien we een DOC-camping met een ‘vaste beheerder’. Vooraf betalen dus. De beheerder laat weten dat er voor 1 dollar zelfs warme douches beschikbaar zijn. Luxe DOC lijkt ons. Wanneer we in het donkere drassige bos op zoek gaan naar een plaatsje blijkt er van luxe weinig sprake. Het heeft zo veel en hard geregend dat er nauwelijks een stukje gras beschikbaar is waarin je niet direct wegzakt. Uiteindelijk staan we dan toch. De chemische wc’s zijn verre van uitnodigend en de vermaarde douche ziet er mogelijk nog erger uit. Ondertussen arriveert er veel plaatselijke jeugd die met draaiende motoren en harde muziek tentjes op proberen te zetten. We duiken snel in de camper en komen er in deze onophoudelijke regen voorlopig niet uit. Plassen doen we achter de auto in het bos en douchen doen we later.
WereldOpReis rate: 5-


Colville
Colville Bay Motel & Motorcamp
zaterdag 3 mei tot zondag 4 mei 2008
NZD 22 per nacht, powered site, douches inclusief

De camping aan de rand van Colville is verlaten, wij zijn de enige toeristen. Naast de eigenaresse is er nog een permanente bewoner. Wij staan naast een kudde koeien. Voorzieningen zijn basic, maar schoon. Douche en wc zijn gecombineerd, maar je hebt wel lekker de ruimte. De keuken is een open ruimte met overkapping en voorzien van wat potten en pannen. Er is een groentetuin en er staat zowaar een citroenboom en er groeien zelfs bananen. Met deze temperaturen is dat nauwelijks voor te stellen. Wij hebben ons kacheltje aan.
WereldOpReis rate: 7-

Tip! Vlakbij: Mahamudra Retreat Centre, Boeddhisten in Nieuw-Zeeland. Er staat zelfs een heuse stoepa. Leuk voor een bezoekje, meditatie of een meerdaagse retraite.


Parakai
Aquatic Park Parakai Springs
zondag 4 mei tot maandag 5 mei 2008
NZD 24 per nacht, powered site, douches inclusief

Deze camping blijkt, zoals de naam al verraadt, onderdeel uit te maken van een waterparadijs. Hoewel wij niet meer dan een zwembad kunnen onderscheiden. Wij zijn op zoek naar een plek voor de nacht en niet naar een zwembad. Gelukkig heeft het terrein verharde power sites, op een stukje beton dus. In de niet aflatende regen komt dat goed uit. De faciliteiten zijn in orde maar niet helemaal up to date. Dat geldt voor de hele camping. Er zijn opvallend veel (gescheiden?) mannen alleen in stacaravans. De aanhoudende regen maakt het er niet veel gezelliger op. De volgende morgen maakt een stralend zonnetje dat maar ten dele goed.
WereldOpReis rate: 5


Waipu
Camp Waipu Cove
maandag 5 mei tot dinsdag 6 mei 2008
zaterdag 10 mei tot zondag 11 mei 2008
NZD 20 per nacht (wintertarief), douches 0,50 per 5 minuten

Vlakbij het Langs Beach ligt deze camping, we horen de zee ruisen vanaf de kampeerplek. Om de zee te zien, moet je een klein heuveltje op. De wc’s, douche en keukenfaciliteiten zijn erg schoon. Het terrein wordt bewoond door wat verlaten caravans en er zijn veel huisjes. Er zijn nauwelijks toeristen, we brengen de nacht door met veel regen en twee andere campers.
WereldOpReis rate: 7-


Paihia
BOI (Bay Of Islands) Self-contained RV park
dinsdag 6 mei tot woensdag 7 mei 2008
NZD 15 per nacht, powered site, geen voorzieningen, (flush) wc

Dit troffen we nog niet eerder aan. Een kruising tussen een DOC-je en een eenvoudige camping. Het is een veredelde parkeerplaats voor campervans, maar met stroom en een wc-hok. Geen keuken, tv-lounge of internet maar wel een powered site. Dus de Apple kan aan voor muziek en het kacheltje helpt tegen de kou. Wat wil een mens nog meer. Men heeft er nog wel wat geprobeerd van te maken, de plekken zijn afgescheiden met een knus haagje groen. Inchecken doe je door het gastenboek dat in een magnetron ligt in te vullen en ’s avonds komt een mevrouw langs om de betaling in ontvangst te nemen.
WereldOpReis rate: 6


Matauri Bay
Matauri Bay Holiday Park
woensdag 7 mei tot vrijdag 9 mei 2008
NZD 28 per nacht, powered site, douche inclusief

Direct aan het strand van een kleine baai ligt deze camping. De picknicktafel naast onze camper staat bijna aan de rand van het strand. De camping heeft een streng toegangsbeleid, voor je het terrein betreedt, moet je door een slagboom. Voor 20 dollar borg krijg je een pasje dat tevens toegang geeft tot de wc’s en douches. Deze zijn in ruime mate aanwezig maar kunnen schoner. De douches zijn perfect qua waterdruk en temperatuur, maar zijn slechts voorzien van een gordijntje en een gezamenlijke kleedruimte. Gelukkig is het rustig. Wat een mens echter tot waanzin drijft is de rollsava..... Een gefiguurzaagd stuk hout met een metalen constructie op een dusdanige manier in de wc-rolhouder gemonteerd dat de wc-rol niet meer kan rollen. We zagen het al eerder in publieke wc’s in Nieuw-Zeeland en vragen ons iedere keer af: welke gek heeft dit bedacht en erger nog, wie maakt hier gebruik van?! Deze camping dus, dit kost een vol punt. De keuken is wat klein, maar voldoet. Het weer is goed en we besluiten om er nog een zonnig dagje aan vast te plakken. Via het terrein kun je naar het Rainbow Warrior memorial. Boven op de heuvel staat het monument ter nagedachtenis aan het in 1985 gezonken schip en een steen waarop de plek is aangegeven waar het schip nog altijd op de zeebodem ligt.
WereldOpReis rate: 6+


Paihia
Twin Pines Tourist Park
vrijdag 9 mei tot zaterdag 10 mei 2008
NZD 20 per nacht, powered site, douche inclusief

Wederom een regenachtige dag, we besluiten om langzamerhand de terugweg naar Auckland in te zetten. We komen opnieuw langs Paihia, de parkeerplaatscamping laten we voor wat het is en we nemen onze intrek op een Kiwi camping. Een niet al te grote camping met uitzicht op de Haruru waterval. Veel zien we er niet van, het blijft regenen. De voorzieningen zijn gegroepeerd in een soort van portocabin, douches gecombineerd met wc, laundry, keuken en een tv-lounge. Het is druk, er zijn veel bezoekers die op het jaarlijks country festival afkomen dat drie dagen duurt. Dolly Parton staat niet op het programma, dus wij rijden na een nachtje door.
WereldOpReis rate: 6+


Muriwai Beach
Muriwai Beach Motor Camp
zondag 11 mei tot woensdag 14 mei 2008
NZD 20 per nacht, powered site, douches 0,50 per 5 minuten

De laatste drie nachten in Nieuw-Zeeland brengen we door op Muriwai Beach Motor Camp. Het weer is uitzonderlijk goed, alle dagen volop zon. Het strand is op een steenworp afstand en het is er rustig genoeg om de laatste dag de camper ‘inleverklaar’ te maken. De camping is mooi gelegen, helaas staan er zoals vaker veel onbewoonde campers die winterklaar staan te staan, wat het geheel een wat trieste aanblik geeft. De faciliteiten zijn niet helemaal van deze tijd, maar voldoen. We zijn inmiddels wel wat gewend. De laatste dagen brengen we dus in redelijke rust door.
WereldOpReis rate: 6½10 NZD = € 5
 
< Vorige   Volgende >