Home arrow WereldInBed arrow Hotels Vietnam
Hotels Vietnam
Ha Tien
Hai Yen hotel
So 15 Duong To Chau
zaterdag 15 maart tot zondag 16 maart 2008
Dong 150.000 / USD 10 per nacht

We maken gebruik van de recent geopende zuidelijke grensovergang tussen Cambodja en Ha Tien in Vietnam. Vanaf de grens leggen we de laatste 10 kilometer op een motodup af. Onze chauffeurs brengen ons naar een hotel dat vol blijkt te zijn. Na nog twee pogingen raken de brommertjes elkaar kwijt en wij besluiten (nadat we elkaar weer hebben gevonden) te voet verder te gaan op zoek naar een hotel. De Lonely Planet blijkt uitkomst te bieden. Het Hai Yen hotel doet Chinees aan. Enorme houten meubels in de hal met glimmende vloeren. De kamer is eenvoudig, maar voldoet aan de eisen. Airco, tv, redelijk bed, warm water en geheel op z’n Chinees inclusief tandenborstels en tandpasta. Het sanitair zorgt voor wat problemen, er moet een ‘geheime kraan’ achter de wc opengedraaid worden om de watertoevoer te activeren. De hoteldames komen ons nog een keer te hulp wanneer de badkamerdeur niet meer open wil. Geen nood, een van de dames haalt het ventilatierooster uit de deur en wurmt zich door de opening om van binnen uit de deur te openen. Toch een voordeel als je zo klein bent.
WereldOpReis rate: 6


Ho Chi Min City (Saigon)
Nhung hotel
217/29/3 De Tham Street
zondag 16 maart tot dinsdag 18 maart 2008
Dong 240.000 / USD 15 per nacht

Na een ongemakkelijke busrit van zo’n 9 uur komen we enigszins verkreukeld in HCMC aan. Een taxi brengt ons naar de backpackerswijk. De hotels met Lonely Planet vermelding blijken vol te zijn. Lang hoeven we echter niet te zoeken, we gaan met een ‘you look at hotel’ mevrouw mee. In een smal steegje, boven een wasserette worden enkele kamers verhuurd. De kamer is ook hier eenvoudig, maar wel erg netjes en schoon en voorzien van een redelijk tweepersoonsbed, airco, warm water en tv met alle denkbare kanalen. En de was doen ze er ook, die is in prima handen. Het oudere Vietnamese echtpaar spreekt nauwelijks Engels, maar drukt ons dagelijks op het hart goed onze tassen in de gaten te houden wanneer we op pad gaan.
WereldOpReis rate: 6½


Nha Trang
Perfume Grass Inn
dinsdag 18 maart tot donderdag 20 maart 2008
Dong 320.000 / USD 20 per nacht, inclusief ontbijt

Na een lange busrit komen we rond 18:00 uur in Nha Trang aan. Dit keer hebben we maar weer eens een hotelreservering gemaakt. Het Perfume Grass Inn ligt ingeklemd tussen de vele hotels die de badplaats rijk is. Onze kamer heeft dan ook uitzicht op het naast ons gelegen hotel. Er is duidelijk aandacht besteed aan de inrichting, de kamer heeft een prettige sfeer. Het tweepersoonsbed is meer dan goed te noemen. Verder zijn we van alle andere gemakken voorzien, zoals airco, tv en warm water. Een eenvoudig ontbijt en gratis internet zijn bij de prijs inbegrepen. Als extraatje is er zelfs wifi in de kamer. Helaas blijkt onze website, met uitzondering van HCMC, in Vietnam geblokkeerd te zijn, maar daar kan dit hotel natuurlijk niets aan doen.
WereldOpReis rate: 7-


Hoi An
An Hoi hotel
vrijdag 21 maart tot dinsdag 25 maart 2008
Dong 320.000 / USD 20 per nacht, inclusief ontbijt

De bustijden in Vietnam zijn zo flexibel als een loden deur. Vanuit Nha Trang is er maar één optie om in Hoi An te komen, de nachtbus. Redelijk gesloopt komen we om 06:00 uur aan. De busmaatschappij probeert ons, en onze medereizigers, in een bevriend hotel onder te brengen, maar iedereen besluit zijn eigen weg te gaan. Wij strekken eerst maar eens de benen en nemen een ontbijt. Dan kan de zoektocht naar een hotel beginnen. De eerste hotels die wij proberen blijken vol en/of boven budget. We besluiten ons geluk in het oude deel van Hoi An te beproeven. Al snel blijkt dat het aantal kledingwinkels het hier van de hotels wint. Wanneer we al een tijdje rondlopen krijgen we ‘hulp’ aangeboden van een van de vele motortaxi’s. We besluiten de man te volgen, we hebben immers al een tijdje geen hotel meer gezien. Hij brengt ons naar het An Hoi hotel, net over de brug, vlakbij het oude deel van de stad. Het hotel ziet er nieuw uit en de kamer is verrassend ruim. Ook hier genieten we van de prima matrassen. Het blijkt dat we zelfs een bad hebben, maar met deze waterdruk en kleine boiler is dit echt geen optie. Het grootste pluspunt is de tv voorzien van StarSport, we kunnen (live!) de Formule 1 race van Maleisië kijken. Ontbijt en internet (wifi haalt het helaas niet tot in de kamer) zijn inclusief.
WereldOpReis rate: 7


Hue
Hoang Ngoc hotel
03 Truong Dinh Street
dinsdag 25 maart tot woensdag 26 maart 2008
Dong 128.000 / USD 8 per nacht

De busrit naar Hue is maar vier uur. Ook hier vertrekt de bus op gezette tijden. We boeken (zeer uitdrukkelijk) een gewone bus, we hebben geen zin om weer in de zeer ongemakkelijke slaapstoelen te zitten, maar wanneer de bus arriveert blijkt dat ja (ook) hier vaak nee is. We leggen ons er dus letterlijk bij neer. Bij aankomst in Hue maken we het ons gemakkelijk en checken in bij het hotel naast de busstop. Makkelijk en goed voor ons budget. Na een nachtje besluiten we toch te vertrekken. De kamer is iets minder schoon dan we aanvankelijk dachten en echt fris ruikt het er niet, vocht is hier het probleem. De airco, tv en het warme water maken dat niet goed.
WereldOpReis rate: 5


Hue
Binh Duong III hotel
17/34 Nguyen Tri Phuong Street
woensdag 26 maart tot zaterdag 29 maart 2008
Dong 240.000 / USD 15 per nacht

Na een aantal hotels bekeken te hebben komen we uit in de ‘budget hotelsteeg’ van Hue. De vele uithangborden maken het lastig om te zien in welk hotel je bent beland. Wij nemen onze intrek in het Binh Duong III hotel. De kamer is zeer aangenaam en voorzien van een twee- en een eenpersoonsbed, een zitje, grote tv, airco, fan, ijskast en een pc met (gratis) internet. Het bad kan hier prima gevuld worden, zo’n waterdruk hebben we al een tijd niet meer gehad. Heerlijk! Vanaf het balkon heb je uitzicht op de andere hotels en het backpacker café ‘On Thu Wheels’. De vibes zijn hier prima.
WereldOpReis rate: 7+


Ninh Binh
Queen Mini hotel
zaterdag 29 maart tot maandag 31 maart 2008
Dong 128.000 / USD 8 per nacht

Vanaf het treinstation is het een minuut lopen naar het Queen Mini hotel. Het hotel staat in de LP, en je struikelt er bijna over wanneer je het station uitkomt, maar voor de zekerheid heeft het hotel toch ‘een mannetje’ naar het station gestuurd, je weet maar nooit. In dezelfde straat bevinden zich nog een paar hotelletjes, kleine eettentjes en zelfs een koffiebar met gratis, maar traag wifi. Onze kamer is redelijk schoon, heeft airco, warm water en tv. De airco blijkt niet nodig, het is fris in Ninh Binh. Een eenvoudig hotel wat duidelijk al een tijdje meegaat, maar voor acht dollar per nacht valt er niets te klagen.
WereldOpReis rate: 6


Hanoi
Nam Hai 1 hotel
maandag 31 maart tot dinsdag 1 april 2008
Dong 300.000 / USD 20 per nacht

Vanaf het busstations laten we ons per taxi naar the Old Quarter vervoeren. Of beter gezegd per twee taxi’s. De taxi’s rijden in Hanoi dan wel op de meter, maar onze eerste taxichauffeur heeft een meter die sneller gaat dan de meter bij de benzinepomp. Na een paar kilometer stappen we uit, betalen eenderde van de meterprijs en gaan op zoek naar een ‘betrouwbare’ chauffeur.  Wanneer we uitstappen regent het, we duiken het eerste het beste hotel in en nadat de kamerprijzen hier ver boven budget blijken, laten we onze bagage achter om op zoek naar een geschikt hotel te gaan. Dat blijkt niet mee te vallen, prijzen van 30 USD en hoger zijn geen uitzondering. Uiteindelijk belanden we in het Nam Hai 1 hotel. Kamerprijzen van 30 tot 65 USD, maar hier is ruimte voor onderhandeling. We nemen voor 20 USD per nacht onze intrek in een kamer op de begane grond. De kamer is meer dan goed, zelfs luxe te noemen en heeft gratis wifi. Maar na de eerste nacht is het ons duidelijk waarom we een discount krijgen. Onze kamer ligt naast de keuken. Om 00:30 uur komt de nachtploeg om het servies etc. voor het ontbijt klaar te zetten, rond 05:00 uur neemt de kok luidruchtig zijn intrek en ruiken we de geur van gebakken eieren.... Geen blijvertje dus!
WereldOpReis rate: 5


Hanoi
Sunshine 3 hotel
dinsdag 1 april tot zaterdag 5 april 2008
Dong 330.000 / USD 22 per nacht, inclusief ontbijt

Na wat verder speurwerk belanden we in het Sunshine 3 hotel. Minder luxe dan het vorige hotel, maar het is er in ieder geval rustig. De kleine kamer biedt alle gemakken. Een goed tweepersoonsbed, pc, ijskast, tv en airco. Ook in Hanoi blijft de airco grotendeels uit. De badkamer is, voor de verandering in Vietnam, badloos, een voordeel vinden wij, en heeft langdurig warm water en prima waterdruk. Het eenvoudige ontbijtbuffet is bij de kamerprijs inbegrepen.
WereldOpReis rate: 7-100.000 Dong = € 4.
 
< Vorige   Volgende >