Home arrow WereldInBed arrow Hotels Laos
Hotels Laos
Huay Xai
Sabaydee Guest House
donderdag 27 tot zaterdag 29 november 2008
Kip 90.000 per nacht

Huay Xai is een rustige grensplaats waar niet al te veel te beleven valt. Het dorp is een lange straat met guesthouses, winkeltjes, restaurantjes en een Boeddistisch klooster. Het Sabaydee Guesthouse is redelijk nieuw en comfortabel. De kamers zijn ruim, voorzien van satelliet televisie met onder andere BBC World. Het tweepersoonsbed kan zachter en warmer. Het begint ’s avonds behoorlijk af te koelen en de enkele te krappe deken kan ons nauwelijks warm houden. De douche is van het Thaise type, een mini heater, die het weinige water redelijk verwarmt.
WereldOpReis rate: 6


Luang Nam Tha
Khamking Guest House
zaterdag 29 november tot maandag 1 december 2008
dinsdag 2 tot woensdag 3 december 2008
Kip 60.000 per nacht

Onze verwachtingen zijn niet al te hoog gespannen wanneer we een kamer bekijken in het Khamking guesthouse, maar we worden aangenaam verrast. De kamer is een driepersoonskamer met twee ruime bedden die redelijk comfortabel zijn. De (soort van) dekbedden, drie in getal, dragen zeker bij aan de feestvreugde. Het is ’s nachts namelijk weer een paar graden kouder. ’s Avonds of ’s morgens vroeg douchen is er niet meer bij. Dit kan alleen overdag, op het warmst van de dag. De satelliet televisie zorgt voor genoeg vertier. Na 21:00 uur is het in Luang Nam Tha toch echt wel uitgestorven. Het guesthouse beschikt ook over een goede, snelle en goedkope wasservice, al met al een plezierig onderkomen waar we, na terugkeer van ons bezoek aan Muang Sing, nog een nachtje verblijven.
WereldOpReis rate: 6+


Muang Sing
Sing Duandao Guest House
maandag 1 tot dinsdag 2 december 2008
Kip 60.000 per nacht

Muang Sing is niet meer dan een gehucht en het aanbod van guesthouses is dan ook beperkt. In Luang Nam Tha zien we een advertentie van het Sing Duandao guesthouse en we gaan hier naar op zoek. Net iets buiten de hoofdstraat trefffen we dit kleine complex. Een negental bungalows en een restaurant. We bekijken een aantal bungalows en kiezen, vanwege de kou, voor een stenenvariant. Het is niet meer dan een sfeerloos betonnen hok, de eenpersoonsbedden zijn niet al te hard en we laten nog wat extra dekens aanrukken. De badkamer is weliswaar zeer ruim en voorzien van een westerse wc, maar doortrekken gaat met de emmer. Aan het eind van de middag is het nog net te doen om een lauwe douche te nemen, comfortabel is het bij lange na niet. Na een zeer koude nacht staan we om 06:00 uur op om naar de ochtendmarkt te gaan. Wat zo mogelijk een nog koudere excercitie is. We houden het na een nachtje voor gezien.
WereldOpReis rate: 5


Udomxai
Litthavixay Guest House
woensdag 3 tot donderdag 4 december 2008
Kip 60.000 per nacht

Udomxai staat niet bekend om zijn toeristische hoogtepunten, we zijn hier dan ook enkel op doorreis. Aan het eind van de middag komen we hier aan om de volgende morgen vroeg de bus naar Nong Khiaw te nemen. Vanaf het busstation is het zo’n 10 minuten lopen naar het Litthavixay guesthouse. Een degelijk betonnen gebouw met een idem kamer. De twee eenpersoonsbedden zijn zeer acceptabel, de dekens zijn dik genoeg en de Thaise mini heater zorgt voor lauw water. Voor het eerst sinds tijden kijken we naar CNN en tot onze grote verrassing is er (gratis) wifi in de lobby en zelfs in onze kamer op de begane grond. We komen bijna in de verleiding om een dagje te blijven als ’s morgens om 07:00 uur de wekker gaat. De internet verbinding is ons net niet snel genoeg en na een prima ontbijt in het hotel wandelen we naar het busstation.
WereldOpReis rate: 6+


Nong Khiaw
Sunrise Guest House
donderdag 4 tot vrijdag 5 december 2008
Kip 80.000 per nacht

Nong Khiaw is een prachtig dorp aan de rivier ingesloten door het karstgebergte. De guesthouses zijn bamboe hutten langs de rivier. ’s Zomers waarschijnlijk hartstikke leuk, maar nu maken we ons toch vooral zorgen over de koude nachten. We bezoeken een aantal hutjes en zijn niet onder de indruk van de kwaliteit. We checken uiteindelijk in bij het Sunrise guesthouse, net naast de brug. In het zonnetjes ziet de bungalow er redelijk aantrekkelijk uit. Het tweepersoonsbed is niet al te hard en we vragen om meer dekens. Een bonte verzameling lakens, dekens en aftandse kussens moet ons warm houden. De badkamer is het enige deel van het hutje waar beton is gebruikt. Een hurk-wc en een douche met een mini-mini heater is ons sanitair. De grote ton met water en het schepje komen in plaats van de spoelbak. Wanneer we terug komen van het diner blijken we niet de enige te zijn die een hapje hebben gegeten. Onze appels zijn door een stel ratten aangevroten. Gets! De appels brengen de nacht door op het balkon. Wij liggen met gespitste oren, aangekleed en wel onder de klamboe (helpt ook tegen ratten?!). Het wordt een onrustige nacht. Gezien het tafereel dat we op het balkon aantreffen hebben de ratten zich vannacht prima vermaakt. Tijd om uit te checken.
WereldOpReis rate: 4


Nong Khiaw
Chittavong Guest House
vrijdag 5 tot zaterdag 6 december 2008
Kip 70.000 per nacht

Onze aanvankelijk eerste keus uit de Lonely Planet heeft een dag later wel een bungalow beschikbaar. Deze ziet er iets meer solide uit dan de buren waar we gisteren verbleven, aan de overkant van de rivier. We zien niet direct grote gaten waardoor er beesten naar binnen kunnen. Het tweepersoonsbed is voorzien van betere kwaliteit dekens en er is een westerse wc, ook dit keer weer zonder spoelbak. De inrichting van de bungalow zou je zelfs sfeervol kunnen noemen. De middag genieten we heerlijk van het zonnetje op ons balkon. ’s Nachts slapen we beter dan de nacht daarvoor maar het blijft koud. Nadat ’s morgens het rioleringssysteem ons in de steek laat besluiten we een vroege bus richting Luang Prabang te nemen, hopelijk is het daar warmer en zijn er stortbakken.
WereldOpReis rate: 5


Luang Prabang
Silichith Guest House
zaterdag 6 tot donderdag 11 december 2008
Kip 110.000 per nacht

We gaan recht op ons doel af, het Silichith guesthouse. Lonely Planet beschrijft het als beautiful met comfy mattresses dus dat klinkt als iets wat we nodig hebben na een paar koude en oncomfortabele nachten. We bekijken een aantal kamers, dingen flink af en checken uiteindelijk in voor 110.000 kip per nacht. Niet goedkoop, maar onze kamer ziet er sfeervol uit en heeft twee zeer ruime bedden met redelijke matrassen. De kwalificatie comfy krijgt het van ons zeker niet. De badkamer is ruim, de douche voelt overdag nog warm aan, maar ’s avonds en in de vroege ochtend is het nog behoorlijk koud en kan de mini heater maar nauwelijks voor wat warmte zorgen. Na de eerste nacht blijkt het kamermeisje vroeg te beginnen en zingend, vergezeld van twee zeer actieve kinderen, zorgt ze ervoor dat er van uitslapen weinig terecht komt. De volgende dag bekijken we nog een groot aantal guesthouses maar het blijkt al snel dat we voor dit bedrag redelijk goed zitten. Er zijn vele leuke hotelletjes in Luang Prabang te vinden. Helaas passen deze niet binnen ons budget.
WereldOpReis rate: 6


Vang Vieng
Thavisouk Guest House
donderdag 11 tot zaterdag 13 december 2008
Kip 50.000 per nacht

Na een kleine rondje guesthouses spotten komen we uiteindelijk terug op de plek waar de saengthaew ons heeft afgezet, voor de deur van het ietwat shabby Thavisouk guesthouse. De kamers hier zijn niet slechter dan we hebben gezien en een stuk goedkoper. In onze niet al te grote kamer is een tweepersoons- en een eenpersoonsbed gepropt. Het grote bed is, naar de maatstaven van dit guesthouse, comfortabel te noemen. Grote verrassing van deze kamer is de douche. Een buitengewoon krachtige en warme straal. Het feit dat het water tot ver onze kamer inloopt nemen we voor lief. Het is ’s avonds nog zo koel dat de fan uitblijft. De feestvierders in Vang Vieng maken het laat en tot ver na 10.00 uur in de ochtend blijft het rustig in het guesthouse. Ieder nadeel heeft, zo ook hier weer, z’n voordeel.
WereldOpReis rate: 5+


Vientiane
Samsenthai Hotel
zaterdag 13 tot zondag 14 december 2008
Kip 120.000 per nacht

Het vinden van een onderkomen in Vientiane blijkt niet eenvoudig te zijn. De keuzes die we op voorhand hebben gemaakt blijken minimaal 100% in prijs te zijn gestegen in vergelijking met onze Lonely Planet (maart 2008). Na drie kwartier kamers spotten checken we in bij het Samsenthai hotel. Tevreden zijn we, zelfs op voorhand, niet maar we hebben geen zin meer om met onze tassen verder te zoeken. Onze kamer is een donker hol dat niet al te fris ruikt. Hetzelfde geldt voor de badkamer. Het enige dat nog de moeite waard is, is de satelliet tv. Dezelfde middag gaan we op zoek naar een ander onderkomen voor morgen.
WereldOpReis rate: 4


Vientiane
Baan Champa Bed & Breakfast
zondag 14 tot donderdag 25 december 2008
Kip 140.000 per nacht, inclusief ontbijt

Verscholen in een van de kleine straatjes ligt het Baan Campa B&B. Een klein bordje aan het hek verraadt het kleinschalige complex. Het geheel ziet er verzorgd en stijlvol uit. Onze kamer is ruim en smaakvol ingericht. Het tweepersoonsbed is goed. De badkamer is zelfs ruim genoeg voor een douchecabine. De airco hebben we gezien de nog steeds koele nachttemperaturen niet nodig. Dagelijks wordt de kamer schoongemaakt en wordt het water in de ijskast bijgevuld. De satelliet tv heeft genoeg Engelstalige kanalen om ons te vermaken. Het ontbijt is eenvoudig en bestaat uit koffie/thee, toast met boter en jam en wat fruit. Omdat we op ons Indiase visum moeten wachten, loopt ons bezoek aan Vientiane wat uit de hand, maar we zitten prima in Baan Champa. Internet is er helaas niet, maar op vijf minuten loopafstand is het Vista wificafé dat in deze behoefte ruimschoots kan voorzien.
WereldOpReis rate: 7
Kip 10.000 = € 0,85.
 
< Vorige   Volgende >