Home arrow WereldInBed arrow Hotels Cambodja
Hotels Cambodja
Siem Reap
Queen Villa Angkor
vrijdag 22 tot dinsdag 26 februari 2008
USD 8 per nacht

Op internet vinden we dit guesthouse, het ligt centraal en de prijs is redelijk. De taxichauffeur die ons vanaf Poipet naar Siem Reap rijdt lijkt het guesthouse in eerste instantie niet te kunnen of willen vinden. Na wat aandringen en wat creativiteit vinden we het uiteindelijk en worden we enthousiast begroet door Michael, de Oostenrijkse eigenaar die daar sinds twee jaar met z’n Cambojaanse vrouw en zoontje leeft. Hij vertelt dat hij de taxichauffeurs geen commissie betaalt, wat het vinden van het guesthouse uiteraard een stuk moeilijker maakt. Onze kamer bevindt zich op de eerste verdieping van het koloniale gebouw. De kamers zijn sfeervol ingericht met een acceptabel bed, maar het blijft duidelijk dat dit een oud gebouw is. De waterleidingen zijn nog door de Fransen aangelegd, de waterdruk is minimaal en het water dat stroomt heeft een indringende lood geur. Het eenvoudige ontbijt is bij de prijs inbegrepen. Michael heeft z’n zaakjes goed voor elkaar en kan (uiteraard) van alles regelen. Wij boeken bij hem een drie daagse tuk-tuk-tour om de Angkor tempels te bezoeken en het busticket naar Phnom Penh.
WereldOpReis rate: 6+


Phnom Penh
Her Royal Highness Hotel
35 – 37, Street 172
Phnom Penh
dinsdag 26 februari tot woensdag 5 maart 2008
USD 15 per nacht

Van Michael krijgen we een tip voor een hotel in de hoofdstad. Wanneer de bus arriveert bij het station worden we belaagd door tuk-tuk chauffeurs. Omdat het toch zo’n kwartier lopen is, besluiten we van hun diensten gebruik te maken, uiteraard op voorwaarde dat we bij het juiste hotel gebracht worden. Dat lukt dit keer. Royal Highness is niet direct een naam die bij dit hotel past, maar de kamers zijn verrassend ruim, het twee persoonsbed is goed, er is warm water met zelfs een bad, maar de waterdruk nodigt niet uit om het bad eens lekker vol te laten lopen. Een ijskast, airco en kabeltv zorgen ervoor dat het allemaal redelijk luxe aanvoelt. Bovendien is het schoon en wordt onze kamer dagelijks schoongemaakt en voorzien van schone handdoeken, wc papier, zeep en tandenborstels.
WereldOpReis rate: 7-


Sihanouk Ville
Orchidee Guest House
woensdag 5 maart tot dinsdag 11 maart 2008
USD 18 en 28 per nacht

Op de site van Charles en Petra hebben we over dit guesthouse gelezen en we besluiten dat het leuk is om een keer bij een Nederlander te overnachten. Per mail maken we een reservering. Het blijkt druk te zijn in het guesthouse van Jan de Jongh. Er is wel plek, maar we moeten een paar keer van kamer wisselen. Geen probleem voor ons. Zo zien we ook het verschil tussen het oude en het nieuwe gedeelte. Alle kamers zijn voorzien van airco, warme douche, ijskast en satelliet tv met het Nederlandstalige BVN (Beste van Vlaanderen en Nederland) kanaal. De kamers in het nieuwe gedeelte zijn ruimer, hebben een balkon en wandschilderingen. De prijs is dan ook 10 dollar hoger. Het ontbijtbuffet is bij de kamerprijs inbegrepen. Voor ons een reden om op tijd op te staan. Een groot pluspunt is het zwembad. Hoewel het strand en zee op vijf minuten loopafstand ligt, is het altijd lekker om zonder zandkorrels een duik te kunnen nemen. De drukte blijkt vooral te komen door ‘georganiseerde toeristen’ uit Nederland en Scandinavië. Op de een of andere manier geeft dit toch een hele andere sfeer dan de backpackers plekken. Het ‘bezet’ houden van stoelen bij het zwembad door er al ’s morgens vroeg een handdoek op te leggen hadden we al een hele tijd niet meer gezien. Na een kleine week weer Nederlands gehoord en gezien te hebben, zowel live als op tv, is het voor ons tijd om weer verder te reizen.
WereldOpReis rate: 7+


Kampot
Little Garden guesthouse
dinsdag 11 maart tot donderdag 13 maart 2008
USD 14 per nacht

Kampot heeft niet veel om het lijf. De voornaamste reden om hier te komen, is om te genieten van de ‘laid back atmosphere’ en dat doen we dan ook. Ons guesthouse ligt aan de rivier en zo’n vijf minuten lopen van de drukste straat van het dorp met restaurantjes en barretjes. De kamer ziet er verzorgd uit en heeft twee ruime bedden, een fan, kleine tv en er is warm water. Helaas wordt er in het belendende pand ge- en verbouwd, vanaf 07:30 uur worden we getrakteerd op bouwvakkergeluiden. Omdat we slechts twee dagen in Kampot verblijven hebben we geen zin om te verhuizen. Bovendien maakt de huur dvd-speler (USD 1 per dag) en de bijbehorende filmcollectie een hoop goed.
WereldOpReis rate: 6+


Kep
Kep Lodge
donderdag 13 maart tot zaterdag 15 maart 2008
USD 23 per nacht

Kep is zo mogelijk nog rustiger dan Kampot. Via internet hebben we ons oog laten vallen op de Kep Lodge. Een nieuw kleinschalig bungalowcomplex in de heuvels van Kep. Een tuk-tuk brengt ons vanaf het punt waarop we uit de bus zijn gestapt naar de lodge. Het laatste stukje bergopwaarts trekt de tuk-tuk niet, we lopen de laatste 200 meter. De receptie annex restaurant ziet er uitnodigend uit. Het blijkt dat we net een paar weken te vroeg zijn, er wordt hard gewerkt aan een zwembad. Maar niet getreurd, de bungalows zijn ruim en smaakvol. Het tweepersoonsbed heeft een goed matras en is voorzien van een klamboe. Bij nadere inspectie van ons onderkomen blijkt al snel de noodzakelijkheid voor de klamboe. Onze bungalow is voorzien van een fan en natuurlijk airconditioning, maar tussen de wanden en het dak zijn grote ruimtes! Genoeg reden om de bungalow regelmatig aan grondige inspecties te onderwerpen. We treffen een middelgrote spin op de klamboe en de vliegende reuze krekel in de badkamer is goed genoeg voor een fikse schreeuw. Voorzichtigheid blijft geboden, gelukkig houden we het voor de rest beestenvrij. Het eenvoudige ontbijt is net als de fiets bij de prijs inbegrepen. Zowel de stokbroodjes als de fiets zijn van niet al te beste kwaliteit. In het restaurant kun je (6 USD per dag) gebruik maken van het wifi netwerk. De Kep Lodge is fraai opgezet, maar de prijs- kwaliteitverhouding is niet helemaal in balans.
WereldOpReis rate: 710 USD = € 6,60
 
< Vorige   Volgende >