Home arrow WereldInBed arrow Hotels India
Hotels India

Darjeeling
zaterdag 3 november tot zondag 4 november 2007
Hotel Pradhan
Gandhi Road 57
Darjeeling
Roepies 600 per nacht

De eerste hotelovernachting in India is niet de meest gelukkige keuze om maar eens een understatement te noemen. Onze kamer met tweepersoonsbed is niet alleen uitermate vochtig, paddenstoelen groeien aan de muur, het is er ook muf en het beddengoed ruikt zeer onaangenaam. Om het feest compleet te maken blijft het, tot drie keer beloofde, warme water uit. De badkamer betreden is niet alleen onaangenaam maar ook gevaarlijk, het gat in de vloer omzeilen we door er een prullenbak neer te zetten. De manager is ‘very sorry’ voor al het ongemak. De kamerprijs van aanvankelijk 750 roepies brengen we terug naar 600 roepies.
WereldOpReis rate: 2


Darjeeling
zondag 4 november tot woensdag 7 november 2007
Hotel Alice Villa
41, HD Lama Road
Darjeeling
Roepies 1320 per nacht

Van de buitenkant ziet het er weinig bijzonder uit maar zodra je binnen bent is er een koloniale sfeer, een lange gang met luxe fauteuils, tafeltjes en open haarden. De kamers grenzen aan deze gang. Wij boeken een luxe kamer, beneden is de woonkamer met zitje en openhaard, boven is de slaapkamer met tweepersoonsbed. De zeer ruime badkamer heeft een eigen boiler dus warm water is verzekerd. We genieten volop van deze luxe. Hoogtepunt is om het diner op de kamer te laten serveren en daarbij de openhaard (90 roepies) aan te laten steken. Koloniale sferen voor een redelijke prijs.
WereldOpReis rate: 7 ½


Gangtok
woensdag 7 november tot zaterdag 10 november 2007
Travel Lodge
Tibet Road, Gangtok
Roepies 440 per nacht

Wanneer we aankomen in Gangtok blijkt het hotel van aanbeveling absoluut geen aanrader te zijn. We lopen met onze tassen door de zeer slechte straten en vele trappen van Gangtok. Inmiddels is het donker en begint het te regenen. De Travel Lodge heeft nog 1 kamer, op de begane grond, beschikbaar. Het ziet er zeer basic uit, maar we zijn moe, hebben zin in een biertje en na de belofte dat er morgen een super de luxe kamer beschikbaar is, checken we in. De kamer heeft drie bedden en een badkamer. Verder ontbreekt er van alles. We laten handdoeken, zeep en wc-papier aanrukken. Dan volgt er nog een hele vertoning om het warme water uit de boiler ook uit de douche te laten komen. We slapen slecht, de muren zijn dun, de stemmen zijn luid en de honden blaffen. De volgende dag verhuizen we naar de tweede etage. De super de luxe kamer lijkt verdacht veel op onze eerdere kamer, maar we betalen dan ook hetzelfde bedrag. We hebben nu een tweepersoonsbed, een minibalkon en het tapijt blijkt net zo vies te zijn. Gelukkig is het minder gehorig, maar het Dawali festival zorgt voor genoeg vuurwerk en luide muziek. De honden blijven blaffen.
WereldOpReis rate: 6


Calcutta
zondag 11 november tot zaterdag 17 november 2007
Hotel Vip Inter Continental
Parkstreet 44, Calcutta
Roepies 800 per nacht en 900 per nacht

Vanuit Gangtok hebben we een telefonische reservering gemaakt voor het Sunflower Guesthouse, ‘our pick’ van de Lonely Planet. Het blijkt zeker niet our pick te zijn. Opnieuw lopen we met onze bagage over straat. Dit keer is het ’s morgens vroeg en de zon schijnt volop. Na een paar hotels afgewezen te hebben belanden we in het Vip hotel. Een kleine kamer met tweepersoonsbed, met prima bedden (!), een kleine badkamer of eigenlijk wc met douche. Ook de douche is goed, eigen boiler, warm water en een harde straal. Onze kamer heeft een fan en het is in de warmte zo prima uit te houden. Ook hier is het weer vragen om lakens, handdoeken en wc papier. Tot onze grote verrassing wordt de kamer dagelijks en zonder te vragen schoongemaakt. De marmeren vloer blinkt ons iedere middag weer tegemoet. Een cycloon zorgde ervoor dat de boot naar de Andaman Eilanden niet vertrok, in plaats daarvan keerden we terug naar het Vip hotel. Deze terugkeer ging niet vlekkeloos, twee keer van kamer verwissseld, problemen met de fan, problemen met het warme water. Kortom, dat heeft punten gekost, een vol punt wel te verstaan.
WereldOpReis rate: 6+Trichy
Hotel Annamalai
maandag 2 tot woensdag 4 februari 2009
Roepies 715 per nacht

De lift brengt ons naar de derde etage waar ons een standaard kamer met fan, redelijk tweepersoonsbed en tv wacht. Er zijn handdoeken, lakens, wc-papier en zelfs zeep.
Het beloofde warme water is met enige fantasie lauw te noemen, gelukkig is de kamer warm genoeg om er met veel plezier onder te staan. Al te schoon is de kamer niet te noemen, ’s avonds krijgen we bezoek van wat jeugdige kakkerlakken. De Lonely Planet van India is gelukkig dik genoeg om ze in een klap dood te slaan. Het hotel zou zich in een rustige straat bevinden, niets is minder waar. Met de fan op de hoogste stand en het geluid van de televisie op een behoorlijk volume hoor je bijna de onophoudelijke claxons niet meer.
WereldOpReis rate: 5


Madurai
TM Lodge
woensdag 4 tot zaterdag 7 februari 2009
Roepies 465 per nacht

Trappenlopen is er bljkbaar niet bij in India. Ook dit keer bereiken we onze kamer per lift, welke 24 uur per dag bemand wordt door een heuse bell boy. De kamer is voorzien van twee eenpersoonsbedden van matige kwaliteit hoewel het nog stukken harder kan. De plafondventilator zorgt voor wat verkoeling. De badkamer telt wel vier kranen. Die van de douche is permanent koud. Er is een kraan met emmertje naast de hurkwc om door te spelen. De overige twee knoppen zijn om een emmer met warm en koud water te vullen. Het warme water is gebonden aan bepaalde tijden die nogal onduidelijk zijn, duidelijk is dat er midden in de nacht het heetste water is. Schoonheidsprijzen worden ook hier niet uitgereikt, er zijn genoeg (niet al te grote) kakkerlakken voor een dagelijkse moordpartij. Van tijd tot tijd worden we door geklop op onze deur aangespoord om gebruik te maken van roomservice, wasservice en andere hotelaanbiedingen. Verder is onze kamer ver genoeg van de straat om de kwalificatie rustig te krijgen.
WereldOpReis rate: 5


Varkala
Arabian Soul
zondag 8 tot maandag 9 februari 2009
Roepies 900 per nacht

We zijn totaal uitgeput wanneer we de klif bij Varkala bereiken. De nachttrein en de busrit zijn ons zwaar gevallen. Het enige wat we nu nog willen is iets eten en een bed. Arabian Soul ziet er aantrekkelijk uit en heeft wireless internet. De kosten zijn niet gering, 900 roepies, maar onze vermoeidheid en de mogelijkheid tot wifi winnen het dit keer van het budget. Een paar deuren verder op eten we een ontbijtje en dan is het tijd om even gestrekt te gaan. Helaas, het bed is doorgezakt. De hulpvaardige eigenaar biedt zijn verontschuldigingen aan en, nee er is geen andere kamer beschikbaar. Er wordt een timmerman gebeld, de timmerman is druk en uiteindelijk komt de eigenaar gewapend met een plank en spijkers ons bed professorisch herstellen. Een uur later liggen we dan eindelijk. Hoewel we uitgeput zijn blijft het matras onaangenaam hard voelen. Normaal gesproken zouden we direct bij het eerste bedincident onze spullen hebben gepakt en op zoek naar een andere kamer zijn gegaan, maar we hebben er eenvoudig weg de kracht niet voor. Na een slechte nacht nemen we ’s morgens nog een koude douche en checken we uit, op zoek naar een nieuw guesthouse.
WereldOpReis rate: 3


Varkala
Savoy Garden Beach Resort
maandag 9 tot woensdag 11 februari 2009
Roepies 300 per nacht

Ons volgende guesthouse heeft de dubieuze eer om op de ‘WereldOpReis frontpage’ te belanden. Dit staat meestal garant voor huiveringwekkende situaties en lage cijfers. Lees hier maar even mee.

Na een nacht op het krakkemikkige bed in het Arabian Soul guesthouse besluiten we op zoek te gaan naar een ander onderkomen. Al wandelend met onze rugzakken ontmoeten we Madeleine, een Canadese vrouw van rond de 50 die hier al ruim een jaar woont en een klein guesthouse runt. De kamer ziet er aardig uit en er is een prettig balkon om een boekje te lezen. We besluiten te blijven. Dat blijkt een vergissing. De eerste nacht ondervinden we dat we het bed onvoldoende op hardheid hebben onderzocht. Vooral Els wordt de volgende morgen gebroken wakker. Eigenlijk willen we dan ook op zoek naar weer een ander guesthouse, maar Madeleine heeft een extra matras beschikbaar. Dat ligt al een stuk beter. Bovendien voelt Els zich niet lekker, ze is koortsig en uitgeput. We stellen de zoektocht naar een ander onderkomen dan ook nog even uit. De tweede vergissing. In het guesthouse tegenover ons installeert een bleekgezicht zich met een Indiase trommel op zijn balkon. Vanaf een uur of tien in de ochtend tot begin van de avond trommelt hij onophoudelijk. Ondertussen staart hij wazig voor zich uit. Zinloze apen noemen we deze types. Bleekgezichten die om de een of andere reden denken dat ze Indiër zijn geworden. Die avond wordt het nog erger. Precies op het moment dat de trommelaar stopt, start een naburig restaurant een disco party. De bas dreunt precies onze kant op. De apotheose volgt om vier uur ’s nachts. Eigenaresse Madeleine, die wij inmiddels ook als een vaag type hebben geclassificeerd, krijgt knallende ruzie met haar Indiase moslim vriend. De jongeman is volledig over zijn toeren. Hij schreeuwt en tiert allerlei vage teksten over moslims en christenen. ‘Madeleine, Madeleine’, roept hij zijn minnares en onze hospita een aantal keer toe. Madeleine antwoord met ‘Fuck off!’, of iets wat daarop lijkt. De ruzie duurt ruim een uur. De volgende morgen is de koorts bij Els gestegen tot bijna 39, dus ik laat haar achter op de kamer en ga op zoek naar een andere slaapplek. Na een uur denk ik de oase te hebben gevonden. De naam is welluidend genoeg: het Skyline Tourist Paradise. Als ik bij Els terugkeer om het goede nieuws te melden, is de trommelaar alweer met een nieuwe dag gestart.
WereldOpReis rate: 4


Varkala
Skyline Tourist Paradise
woensdag 11 tot zondag 15 februari 2009
Roepies 600 per nacht

Het Skyline Paradise doet niet onaardig aan, onze kamer op de begane grond is ruim en redelijk koel te noemen en op het balkonnetje is het aangenaam toeven. Helaas zijn ook hier de bedden een groot probleem. De inmiddels bekende houten plank gaat vergezeld met een niet al te dun en vooral keihard matras. Els voelt zich bepaald niet goed en gaat tot het uiterste om een enigszins comfortabel bed te creeëren. Dit vertaalt zich in een verzameling lege waterflessen die, samen met de kussens van de stoelen, een paar Crocs en wat handdoeken, onder het matras worden gelegd. Gevolg is dat haar matras ruim 10 centimeter hoger is dan dat van Aldert, vergelijkingen met de Prinses op de Erwt worden gemaakt. Het bed is nu in zekere mate beslaapbaar. Verder is het zeer rustig in ons nieuwe paradijs en we kunnen redelijk ongestoord van onze rust genieten. Als bonus is er bovendien (af en toe) lauw tot warm water.
WereldOpReis rate: 6+


Cochin
Bed & Breakfast
zondag 15 tot maandag 16 februari 2009
Roepies 500 per nacht

De eigenaar van het Skyline heeft een bed & breakfast in Cochin en dat is waar wij heen gaan. Omdat het qua gezondheid nog steeds niet al te best gaat zijn we van plan maar kort in Cochin te blijven en besluiten een kamer te reserveren. Eenmaal aangekomen in Cochin blijkt al snel dat we een grote fout gemaakt hebben. De kamer is warm en klein, de twee eenpersoonsbedden lijken op het eerste gezicht een acceptabel matras te hebben, maar gedurende de nacht blijkt dat ook dit een echt Indiaas bed is. Bovendien spoort de beheerder van geen kanten. Om te beginnen is dit het eerste Bed & Breakfast dat niet alleen geen naam heeft maar ook geen breakfast. De verklaring hiervoor is dat het ‘just opened’ is. De badkamer ziet er echter niet uit alsof dit guesthouse zojuist zijn deuren heeft geopend. Kortom, na een nacht houden we het voor gezien hoewel het nog zeer lastig is om de beheerder hiervan te overtuigen. We krijgen een grotere kamer voor minder roepies aangeboden en we moeten echt blijven. Uiteraard besluiten wij anders. Er is ook bewegend beeld beschikbaar. Els vertelt.
WereldOpReis rate: 4


Cochin
Sonnetta Residency
maandag 16 tot dinsdag 17 februari 2009
Roepies 880 per nacht

We boeken een midrange hotel in het ‘centrum van Cochin’ zo dicht mogelijk bij het grootste internet café, dat naast internet ook nog het enige acceptabele voedsel van Cochin te bieden heeft. Het Sonnetta is het eerste hotel sinds onze aankomst in India dat ook inderdaad aan een hotel doet denken. De bedden zijn van goede kwaliteit, er is warm water op ieder gewenst tijdstip, en er is televisie met enkele kijkbare kanalen. De kamer is redelijk koel zodat we  prima met de plafondfan uit de voeten kunnen. Voor airco betaal je in India immers bijna 50% meer. Met de gezondheid van ons beiden gaat het hard achteruit waardoor we besluiten om per direct een ticket via Mumbai naar Bangkok te boeken. De volgende dag kunnen we vertrekken, voor de late checkout (17:00 uur) betalen we zeer schappelijk slechts de helft van de kamerprijs.
WereldOpReis rate: 7

100 roepies = € 1,80 (november 2007).
100 roepies =
€ 1,60 (februari 2009).

 

 
< Vorige   Volgende >