Home arrow WereldInBed arrow Hotels Zuid-Korea
Hotels Zuid-Korea
Busan
donderdag 9 tot zaterdag 11 augustus 2007
Hotel Kukje
Busan

We komen per boot aan in Zuid-Korea. Vanaf de bootterminal per metro naar het hotel. Het metrostation is op zo'n 5 minuten lopen. Hotel Kukje staat in ietwat vage buurt. Hotel is niet helemaal up to date te noemen. Maar vroege check-in om 09:30 uur (!) maakt een hoop goed. De bedden zijn prima. De badkamer is wat aan de vervallen kant. Hier is niets meer merkbaar van de Japanse luxe..... Hotels in Zuid-Korea zijn (bijna) altijd zonder ontbijt, zo ook hier. Zeer basic allemaal, weinig sfeer en de buurt is niet echt leuk. Check-out: 12:00 uur, dit zal standaard blijken te zijn in Zuid-Korea.
WereldOpReis rate: 6+


Gyeongju
zaterdag 11 tot maandag 13 augustus 2007
Gyeong Ju Park Tourist Hotel
Gyeongju
Kamer per nacht: 55.000 WON

Het eerste 'zelf geboekte' hotel. De dames bij het tourist center spreken goed Engels en zijn behulpzaam bij het vinden van een hotel. Het Park Tourist Hotel ligt op een steenworp afstand van het (bus)station. Om de hoek een supermarkt en een heerlijke bakker. Restaurants en bars zijn iets verder lopen. Redelijk hotel, mag een verfje hebben. Double standaard kamer met (zoals gebruikelijk) een klein bed. Geen ontbijt, ook gebruikelijk in Zuid-Korea. Wel wifi op kamer, soms maar een paar streepjes maar toch altijd fijn! Kortom: prima prijs kwaliteit verhouding, genoeg om het voor 55.000 WON per nacht drie nachten uit te houden. Kamer op 2e etage zonder uitzicht en geluid van de lobby. Door het dubbele glas valt dit reuze mee.
WereldOpReis rate: 6 1/2


Andong
dinsdag 14 tot donderdag 16 augustus 2007
Chere Ville Motel
116-1, Dongbu-dong, Andong
Kamer per nacht 40.00 WON

Motel vlakbij het busstation. Ook hier weer hulpvaardige maar minder Engels sprekende dames bij het tourist center. Ons hotel naar keuze, hotel California, is vol. We laten ons dus verrassen.
Het wordt ons eerste ‘love hotel’. Getuige: rode lampen in de slaapkamer, immense badkamer met bubbelbad en zeer uitgebreide douche. Niet te vergeten: wasbak in de vorm van een hart. Kamer 303 (die van ons) heeft helaas geen pc op de kamer en geen rond bed. Kamer 306 heeft het ronde bed. Entree is behoorlijk shabby, met een vage lift naar de derde etage (alleen in het Koreaans aangegeven) dan volgt een piepkleine receptie met een klein sleutelluikje. Privacy is hier dus gewaarborgd. Ook fijn: badschuim, shampoo, gel, haarlak, tandenborstel, tandpasta, condooms, ijskast en een warm- en koudwatertap. Tv met veel zenders, inclusief Koreaanse porno maar ook Engelstalige films en series. Om de hoek bij de Foodstreet. En, ook standaard en erg handig, het licht in de hal werkt op sensor.
WereldOpReis rate: 7-


Suanbo
vrijdag 17 tot maandag 20 augustus 2007
Hotel Screen
Suanbo
Kamer per nacht: 50.000 WON (vrijdag/zondag), 70.000 WON (zaterdag)
Geboekt via het tourist center in Gyeongju.

Suanbo is een klein dorp met vele hot springs. Hotel Screen heeft er helaas geen. De kamer is ruim met een double bed. Bankje, tafel, bureau. Badkamer is ruim en ziet er nieuw uit. Groot bad met een (kleine) regendouche. En een pc met internetverbinding op de kamer. Klein balkon. Ook hier weer de gebruikelijk Koreaanse luxe: watertap met heet en koud water, grote lcd tv met veel (ook Engelstalige) kanalen. En weer fijn alle benodigdheden, douchegel, shampoo, gel, haarlak, tandenborstel, tandpasta en koffie/thee. Een ijskast is altijd handig behalve ’s nachts, lawaai. Het dorp is klein, dus alles is op loopafstand. Echt veel te beleven is er niet.
WereldOpReis rate: 7-


Seoul
maandag 20 tot zaterdag 25 augustus 2007
Hotel Biwon
Seoul
Kamer per nacht: 78.000 WON, geboekt via Asiarooms.com.

Zowel hotel als locatie zijn het net niet. Ruim 15 minuten lopen van metro en de buurt is weinig grootstedelijk te noemen. Er zijn veel betere en leukere buurten in Seoul. Hotel en buurt zijn aan renovatie toe. De kamer is niet al te groot. Double bed. Wel een klein bankje, tafeltje en niet geheel onbelangrijk: een pc met internet! Helaas geen kabeltje voor het Apple-tje, maar je kan niet alles hebben. Koreaanse luxe in orde, helaas geen watertappertje maar flesjes in de ijskast. Ook goed. Douche ziet er veelbelovend uit: ingewikkeld paneel en zelfs sauna, maar ook dit is aan vervanging toe. Geen locatie om naar terug te keren.
WereldOpReis rate: 61.000 WON = € 0,80
 
< Vorige   Volgende >